Osztrák befektető vette meg a budai irodaházakat

a jövő irodája, activity based working, tevékenység alapú iroda,
Vágólapra másolva!
Lezárult a magyar irodapiac egyik legjelentősebb tranzakciója, a CA Immo 175 millió euróért megvásárolta az összesen 70 400 négyzetméter területű Millennium Towers irodaingatlanokat – közölte a bécsi székhelyű CA Immo.
Vágólapra másolva!
  • Az irodakomplexum közel 100%-os bérbeadottsággal rendelkezik, így éves szinten 12 millió euró bérleti díjjal járul hozzá a CA Immo bevételéhez.
  • A CA Immo magyarországi portfóliója a Millennium-tranzakció következtében 273 400 négyzetmétere nőtt, amelynek hozzávetőleges értéke 490 millió euró.

Az eladók a TriGránit és a Heitmann egyik leányvállalata. A Millennium Towers bérleti díjból származó éves bevétele 12 millió euró, az épületek szinte teljesen ki vannak adva.

Közölték: a tranzakcióval a CA Immo tovább erősíti jelenlétét Magyarországon, ahol a cégcsoport, Németország és Ausztria után, a legnagyobb portfólióval rendelkezik. Az adásvétel saját finanszírozással történt.

A Millenium Towers a IX. kerületben, a Duna-parton található,

az irodakomplexum 4 épületből áll.

A Tower I., Tower II., Tower III. és Tower H a K&H Bankszékház bérleményi épülete, amelyek összesen 70 400 négyzetmétert tesznek ki. Az irodaházakhoz 1200 parkolóhely tartozik.

A kép csak illusztráció Fotó: Fekete Emese - Origo

A CA Immót 1987-ben alapították, 1988 óta jegyzik a bécsi tőzsdén. A vállalat kereskedelmi ingatlanokba, leginkább irodákba fektet Ausztriában, Németországban és Kelet-Európában. A CA Immo ingatlanvagyona 3,7 milliárd euró.

A magyarországi portfólió a teljes CA Immo portfólió 8 százalékát teszi ki, 8 irodaház és egy bevásárlóközpont tartozik hozzá.

A LEED Gold minősítéssel rendelkező városközpontot 2006 és 2008 között építették. Az épületek földszintjén összesen 4000 négyzetméternyi kereskedelmi üzlethelyiség található. Olyan neves, nemzetközi bérlőkkel büszkélkedhetnek, mint a Morgan Stanley, a Vodafone és a Lexmark. A bérleti szerződések többsége 4 évnél hosszabb időre szól.