Rangos díjat kapott a Mol

mol benzinkút töltőállomás
Salgótarján, 2011. április 6. A MOL Nyrt. alkalmazottja cseréli az üzemanyag ártábláját egy salgótarjáni benzinkútnál. Történelmi csúcsra emelkedett a benzinár, bruttó 5 forinttal emelte a 95-ös benzin nagykereskedelmi árát a Mol Nyrt. MTI Fotó: Komka Péter
Vágólapra másolva!
A Mol-csoport feldolgozás és kereskedelem (Dowsntream) üzletága kapta a "Legjobb Downstream" díjat a World Petroleum Economist Awards-on.
Vágólapra másolva!

Múlt héten Londonban tartották a Petroleum Economist Awards-ot. A rangos nemzetközi eseményen

a világ energetikai vállalatait díjazták különböző kategóriákban.

A díjazottak között a Mol mellett olyan multinacionális vállalatok is szerepelnek, mint pl. az olasz ENI vagy a spanyol Repsol.

Az 1934-ben alapított Petroleum Economist című rangos nemzetközi szaklap által alapított díjátadó esemény célja a legjobb iparági vállalatok, munkatársak és projektek elismerése, a kiemelkedő innovációk, eredmények bemutatása és díjazása a világ minden tájáról.

Forrás: MTI/Komka Péter

A Mol-csoport "Best Downstream Company" díját a következő indokkal magyarázta a zsűri:

  • az egyértelmű, jól megfogalmazott üzleti stratégia végrehajtása,
  • az üzleti célok elérése,
  • a munkatársak fejlesztése iránti elkötelezettség és az innovatív üzleti megoldások alkalmazása.

A Mol-csoport Feldolgozás és Kereskedelem üzletága 2015-ben eddigi legjobb eredményét, 1,65 milliárd dollár ért el, készpénz termelése pedig több mint 1 milliárd dollár volt.

A 2012 és 2014 között végrehajtott Új Downstream Program teljesítette kitűzött célját, hogy a csoport 500 millió dollárral megnövelje az eredményét.

A program sikeres végrehajtását követően, az erősödő verseny, a stagnáló kereslet és a jelentős többletkapacitás miatt a Mol-csoport úgy döntött, elindítja a Next Downstream 2015-2017 (NxDSP) programot, hogy tovább erősítse nyereségességét és versenyképességét.

A program újabb 500 millió dolláros fejlesztést tűzött ki célul.

A jelentős fejlesztések következtében akár hordónként 3 dollárral is javulhat a nyereségesség 2017-ben - közölte a Mol.