„A brexit azt jelenti, brexit.” Ez a homályos kijelentés nem sokat javít a munkaerőpiaci kilátásokon az Egyesült Királyságban, de az idegennyelv-tudás mindenkit okkal tesz optimistává.

Egymillió álláshirdetést elemeztek ki az Adzuna álláskereső webszájt saját szakértői annak alapján, milyen nyelvekkel kapcsolatos hirdetésekből van a legtöbb, illetve ezek között melyek adják a leginkább versenyképes fizetést. Tarol a mandarin és az arab, de pillanatnyilag annak könnyű jókor lenni jó helyen, aki elfogadhatóan beszél németül.

A brexit körüli bizonytalanság a nyelvtudás malmára hajtja a vizet, írja a Business Insider. Minden ötödik londoni idegennyelv-tudása értékelhető. A portál társalapítója, Doug Monro szerint se szeri, se száma azoknak a kisvállalkozásoknak, akik

ilyen munkaerőre hajtanak.

Mivel senki nem tudja pontosan, hogy „a brexit az brexit” kijelentés vajon a szabad munkaerő-áramlás berekesztésére lesz-e szinonima, így hát a vállalkozói szektor valószínűleg attól sem riad majd vissza, hogy garanciákat próbáljon meg kicsikarni a kormánytól.

Most annak áll a zászló, aki álmából ugrasztva a Fachwerkháznál százszor ritkább szavakkal dobálózikForrás: Kisgyörgy Éva

Legalább azok mozoghassanak az EU-ban, akik nyelveket beszélnek.

A cikk listázza a legkeresettebb nyelveket.

A pillanat azoknak kedvez, akik jól beszélnek németül. Az Egyesült Királyságnak Németország a legnagyobb kereskedelmi partnere, sok az üzleti és pénzügyi kapcsolat a két állam vállalkozásai között. Az Adzuna szerint mind ebből, mind ezzel (évi 34 ezer font felett) keresnek a legtöbbet. A második helyen az arab nyelvtudással megszerezhető munkák állnak, szintén évi 34 ezer font körüli keresettel. Szorosan mögötte, évi 32 ezer font jövedelemhez juthat, aki kiválóan beszél franciául.

A következő listahelyeken a holland, a spanyol, a japán, az orosz, az olasz és a mandarin áll.