Trump 18 éven át nem fizetett adót

Donald Trump Holds Campaign Rally In New Hampshire GettyImageRank3 campaighn political POLITICS trump WALL ELECTION
BEDFORD, NH - SEPTEMBER 29: Republican presidential nominee Donald Trump speaks at a rally on September 29, 2016 in Bedford, New Hampshire. Recent polls show a tightening race between Trump and his Democratic rival Hillary Clinton. Spencer Platt/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Nem mindennapi dokumentum jutott a New York Timeshoz. Donald Trump 1995-ös adóbevallása. Az sem mindennapi, ami kiderül belőle. 
Vágólapra másolva!

Donald Trump 1995-ben majdnem egymilliárd dolláros veszteséget jelzett, aminek következtében valószínűleg 18 éven át nem is fizetett jövedelemadót. Mindezt a The New York Times hozta nyilvánosságra vasárnap.

Ismeretlen forrás a toronyból

A gazdagoknak kedvező adóügyi szabályok ugyanis lehetővé tették, hogy a republikánus elnökjelölt úgy írja le 916 millió dolláros veszteségét, hogy 18 éven át több mint 50 millió dollárnyi jövedelemadót ne fizessen be – állítják a napilap által megkérdezett adóügyi szakértők.

Az NYT szeptemberben állítólag ismeretlen forrásból kapta meg Trump 1995-ös adóbevallását. A szivárogtató bennfentes lehetett, mert

a borítékon feladóként az elnökjelölt vállalatbirodalmának centruma, a Trump-torony lett megjelölve.

Nem erősíti meg, nem is cáfolja Forrás: AFP/2016 Getty Images/Spencer Platt

"A New York Times és úgy általában a média fősodra igazából Hillary Clinton és a Demokrata Párt meghosszabbított karja" – reagált a cikkre Trump sajtósa.

Egyelőre senki nem cáfolta, de nem is erősítette meg, hogy a dokumentum valóságos-e.

Donald Trump nem hozta nyilvánosságra az adóbevallásait, pedig ezt Richard Nixon óta (1972) egyetlen amerikai elnökjelölt sem mulasztotta el. Hillary Clinton többször is megvádolta vetélytársát, hogy titkol valamit.