Januártól jön az új taxiskommandó

taxisdemonstráció
Budapest, 2016. április 26. A taxis szervezetek demonstrációjának résztvevői gyülekeznek a budapesti Hősök terén 2016. április 26-án. Az Uber személyszállító szolgáltatás ellen tüntető taxisok a Hősök tere-Dózsa György út-Thököly út-Rákóczi út-Erzsébet körút-Teréz körút-Oktogon-Andrássy út-József Attila utca-Széchényi István tér-Lánchíd-Clark Ádám tér-Fő utca-Bem rakpart-Batthyány tér-Fő utca-Clark Ádám tér-Lánchíd útvonalon autóznak a Széchenyi István térig. MTI Fotó: Máthé Zoltán
Vágólapra másolva!
Fokozottabb ellenőrzésre számíthatnak a személy- és teherszállítók, köztük a taxisok is.
Vágólapra másolva!

Már toborozzák azokat a munkatársakat, akik a képzést követően 2017 elejétől ellenőrzik majd a közúti áru- és személyszállítást végzőket – tudta meg a Világgazdaság a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumtól.

A létszámról csak később tudnak nyilatkozni, és a szervezet neve sem nyilvános még. Az állás betöltéséhez nincs szükség felsőfokú végzettségre.

A nap 24 órájában ellenőriznek majd az utakon,

hogy "a közúti árufuvarozás mellett a személygépkocsis személyszállítással kapcsolatos előírásokat is eredményesebben betartathassák".

Komoly ellenőrzésekre számíthatnak januártól Forrás: MTI/Máthé Zoltán

A szervezet a Nemzeti Közlekedési Hatóság alá fog tartozni, ez egyébként rövidesen beolvad a minisztériumba. A kormány május 13-án döntött egy újabb kontrollcsoport létrehozásáról, összhangban a taxis cégek elvárásaival. Szerintük ugyanis a hiányos ellenőrzésnek is szerepe volt abban, hogy az Uber egyre nagyobb teret nyert. Az új szervezet működésére az idén 615 millió forintot, 2017-től pedig évi 995 milliót adnak – írja a Világgazdaság.