Folyamatosan frissülnek a Pallas Athéné alapítványok weboldalain az ötmillió forint összeget meghaladó szerződések listái és a támogatási szerződéseket tartalmazó táblázatok, közölte az alapítványok vagyonát kezelő Optima Befektetési Zrt.

Hozzátették, hogy az alapítványok számos kutatást, cikket, rendezvényt és mobilitási programot támogattak a nyáron, köztük például az Amerikai Magyar Orvosszövetséget, amely orvostanhallgatók amerikai gyakorlatszerzését segíti. Közölték, hogy alapítványi támogatás segítette a vidéki fiatalok pénzügyi tudatosságra nevelését is. Megjegyezték, az alapítványok felelősségteljesen és eredményesen működnek, ennek köszönhetően alapításuk óta megőrizték és gyarapították vagyonukat, amelyet oktatásfejlesztésre fordítottak.

Átvilágították az MNB alapítványait

Az alapítványok a belső ellenőrzési rendszer bevezetése érdekében külső szakértőt – a Quercustax Kft.-t valamint a KPMG Tanácsadó Kft-t – vontak be. A rendszerszemléletű átvilágításnak köszönhetően az alapítványok valós képet kaptak a jogszabályi megfelelőségükről, áll a közleményben. Beszámoltak arról is, hogy az alapítványok többezres szerződésállományának átvizsgálását – a közérdekű adatszolgáltatás szempontjából – a Réczicza Dentons Europe LLP Ügyvédi Iroda végezte.

Felidézték, hogy szeptemberben lezárultak az Óvárosháza és az Ybl-villa kivitelezési munkáival kapcsolatos első közbeszerzési eljárások is, előbbinél a legkedvezőbb ajánlat a projektmenedzsment-szolgáltatás ellátására a Friday Creative Kft.-től, míg a villa esetében a Raw Development Kft.-től érkezett. Az épületek műszakiellenőr-szolgáltatását a DVM Design Kft. látja el az év végéig.

A Pallas Athéné alapítványok közbeszerzési és beszerzési eljárásainak lebonyolítását az ingatlanok esetében a Provital Kft. végzi.