Eladják a Népszavát

Népszava
Budapest, 2012. október 4. A Népszava napilap példányai haladnak a gyártósoron a Ringier nagytétényi nyomdájában 2012. október 4-én. MTI Fotó: Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Hónapokig tartó tárgyalások után eladják a Népszava kiadási jogát a Marquard Mediának. A tulajdonosváltást egy csütörtöki értekezleten jelentették be a dolgozóknak.
Vágólapra másolva!

Jövő héten a Marquard Média képviselői közlik majd az 50 fős szerkesztőségi és kiadói gárdával, hogy kiket vesznek át, azt egyelőre nem tudni, hogy a leépítés hány embert érint – írja a MNO.

A Népszavának most még 50 munkatársa van Forrás: MTI/Kovács Tamás

Az új tulajdonos adja ki többek között a Joyt, a Playboyt, valamint az Éva magazint is. Az eladás tárgyát nem a Népszava Lapkiadó Kft., hanem a lap kiadási joga képezi. Ez a jog jelenleg nem ennek a kft.-nek a kezében van, hanem a Svájcban bejegyzett, sokak szerint a szocialistákhoz, azon belül is Puch Lászlóhoz köthető TGD Intermedia SA tulajdonában.

Miután átadják ezt a kiadási jogot, a Népszava Kft. gyakorlatilag kiürül, várhatóan felszámolják, köztartozást azonban nem hagy hátra – írja a lap.