Novembertől érhető el a hordozható Cashcube Mini pénztárgép. A Nemzetgazdasági Minisztérium 50 ezer forint támogatást ad azoknak, akik határidőre megvásárolják.

Várkonyi Gábor, az LA Pénztárgép ügyvezetője tájékoztatása szerint a kis és közepes forgalmú cégeknek szánt Cashcube Light kasszaverzióból jelenleg 5 ezer van, a hordozható verzióból 5500 darabot gyártanak, ez novembertől lesz elérhető. Az átfutási idő nyolc hét, a Magyarországon tervezett és itt készülő gépekhez ugyanis néhány olyan egység – processzor, kijelző – szükséges, amelyeket külföldről szereznek be – írja a Világgazdaság.

A kis méretű hordozható pénztárgépet a taxisok miatt fejlesztették kiFotó: Szabó Gábor - Origo

Temesfői Zsolt, a kasszákat fejlesztő Tekinvest Holding ügyvezetője, az LA Pénztárgép résztulajdonosa kiemelte: a hordozható típust a taxisokra gondolva fejlesztették ki, a méret csökkentése mellett a GPS integrálása volt a feladat.

A nemzetgazdasági tárca 50 ezer forintos támogatást kínálna az autószerelőknek, masszőröknek, taxisoknak és patyolatosoknak a pénztárgépek beszerzésére abban az esetben, amennyiben határidőre, vagyis januárig megvásárolják őket.