Magyar reklámfilmet díjaztak Cannesban

Vágólapra másolva!
A zsűri ötven ország ezer pályázata közül díjazta a legjobbakat
Vágólapra másolva!

A Cannes Corporate Film Awards fesztiválról idén is díjjal tért haza Mankovits Marcell rendező és Győri Márk operatőr. Az Ezüst Delfin díjjal elismert Öregfiúk című kisfilm friss látásmódot hozott a Foci Eb-re időzített szurkolói tematikában.

A zsűri ötven ország ezer pályázata közül díjazta a legjobbakat.

Mankovits Marcell rendező és Győri Márk operatőr Öregfiúk című kisfilmjének főszereplője egy olyan hétköznapi hős, aki idős kora és hányatatott sorsa ellenére sem fogadja el a nemzeti pesszimizmus dogmáját. Életét a "soha ne add fel, mert megéri kitartani" szellemében éli.

A most Ezüst Delfinnel díjazott Öregfiúk a magyar online térben a több mint 700 ezer néző körében is nagy és zajos sikert aratott.

Arany után ezüst

A film rendezője és írója az a Mankovits Marcell, aki állandó alkotótársával Győri Márk operatőrrel a Cannes Corporate Film Awards Festivalon épp egy éve az eddigi legnagyobb magyar sikert, Arany Delfin díjat ért el az "Enter If You Dare" című munkával.

A rendező, aki 10 év kreatívigazgatói munka után, 6 éve már kizárólag reklámcélú kisfilmeken és filmes projekteken dolgozik, és a tavaly Aranyszemmel díjazott operatőr már javában készülnek közös nagyjátékfilmjükre.