Mobilra költöznek a cégek

okostelefon, családi vállalkozás
Mid section of businessman texting on smartphone in city
Vágólapra másolva!
A levelezés után a vállalatirányítási rendszerek és főként a rájuk épülő kimutatások, az értékesítők, illetve terepen dolgozók munkáját segítő alkalmazások költözhetnek át leghamarabb mobilplatformra. A T-Systems egy új díjcsomagot kínál nagyvállalati ügyfeleinek.
Vágólapra másolva!

A mobilok mára a levelezőrendszerek alapeszközeivé váltak, a legtöbb vállalatnál okostelefonról könnyedén elérhető a céges postaláda. Az ehhez kapcsolt adatbiztonság viszont még nincs kellő fókuszban.

Egyre fontosabb az adatbiztonság

Az adatvédelem általában azoknál a társaságoknál nagyobb, ahol a céges levelezésen kívül más vállalati alkalmazásokat is futtatnak a mobilokon, habár ez a megoldás egyelőre nem igazán terjedt el - derült ki a BellResearch T-Systems Magyarország ügyfelei körében végzett kutatásából.

Az adatszivárgás a cég életébe kerülhet

A cégek az IT-biztonságot úgy képzelik, hogy valahova beépítenek egy feketedobozt, és az majd teszi a dolgát és megvédi őket az adatszivárgástól. A cégek nincsenek felkészülve arra sem, hogy milyen mennyiségű adat hagyja el a cégüket – mondta Bíró Ferenc, az EY Felelős Üzleti Működés Szolgáltatások partnere egy korábbi sajtótájékoztatón.

Ez egy nagyon aggasztó trend, az EY szerint a gazdasági szereplők nincsenek tisztában azzal, hogy milyen információ birtokában van a cége. Azoknál a kkv-knál ahol jelentős adatszivárgás történik, a cégeknek jelentős része
egy éven belül bezárja a boltot – mondta Bíró Ferenc.

A vezetők körében elterjedt az okostelefon és mobilinternet, ám a hazai vállalatok elenyésző részénél van minden munkatársnak céges mobilja, és ahhoz vállalati internet-előfizetése is. A társaságok egyelőre leginkább a legfelső vezetőiknek biztosítanak Magyarország határain kívül is hozzáférést a világhálóhoz.

A vállalatok fejlődésével párhuzamosan minden társaság tervez kisebb-nagyobb beruházásokat is, miközben sokan örömmel fogadnának egy olyan egyszerű árazású csomagot, amelyben a mobilhoz kapcsolt szolgáltatások egyszerre érhetőek el.

T-System Magyarország Zrt. Adatközpont Budapest Fotó: Bielik István - Origo

A T-Systems Magyarország ezekre az igényekre alapozva hozta létre a First Class integrált csomagot, amely a cég infokommunikációs és a Magyar Telekom mobil telekommunikációs szolgáltatásait egyesíti.

A First Class csomagnak célcsoportja a T-Systems nagyvállalati ügyfeleinek vezetői. A csomag részeként az előfizető belföldi és az Európai Unión belüli korlátlan beszédforgalom mellé – akár- korlátlan hazai mobilinternet-előfizetést, és - akár - 12 GB benne foglalt uniós internet roamingot kap.

Az adatbiztonságra is kell áldozni a vállalatoknak Forrás: Cultura Creative/Franek Strzeszewski

A díjcsomaggal rendelkező előfizetők készülékére a Mobile Iron telefon- és adatbiztonsági megoldását telepítik, amely a telefon elvesztése esetén nemcsak a készülék helymeghatározását és zárolását, de a kényes adatok távoli törlését is lehetővé teszi.