Ismét elérhetőek az Erzsébet-program kedvezményes pihenési lehetőségei a nyugdíjasok, a nagycsaládosok valamint a fogyatékossággal élő személyek számára. A pályázatok nyertesei az üdülési támogatást 2018 év végéig használhatják.

A pályázatokra a nyugdíjasok és a fogyatékossággal élők már jelentkezhetnek a létszámkeret kimerüléséig, de legkésőbb november 25-ig. A nagycsaládosok december 1-30. között pályázhatnak majd. Pályázatot benyújtani ezúttal is kizárólag elektronikusan, a www.erzsebetprogram.hu oldalon lehet.

Az utóbbi két évtized legnagyobb szociális üdülési programja 2012-ben indult. Az Erzsébet-program eddigi fennállása alatt mintegy 800 ezer ember jutott üdülési, pihenési lehetőséghez.

A hazai cafeteriarendszert érintő brüsszeli döntés ellenére a kormány továbbra is elkötelezett Európa egyik legsikeresebb szociálturisztikai rendszere mellett, amely olyan magyar családok, fogyatékossággal élő személyek és nyugdíjasok számára nyújt kikapcsolódási lehetőséget, akiknek ez másként nem lenne elérhető.

Nyugdíjasok is pályázhatnakForrás: www.facebook.com/langpeterphotography/Lang Peter

A mostani kiírások nyertesei 2017-ben és 2018-ban használhatják majd fel az üdülési támogatást. A megvalósításra a következő két évben 4,5 milliárd forintot fordít az Erzsébet-program, az összegből mintegy 100 ezer ember üdülhet kedvezményesen.

A jelenlegi pályázatokkal együtt jövő év végére várhatóan meghaladja majd az 1 millió főt azok száma, akik a program révén jelentős kedvezménnyel juthattak pihenési lehetőséghez.