Csúsztassa a zsebébe, tartson célra

olvas
Ezer élete lesz, ha olvas
Vágólapra másolva!
Szeretne 100 könyvvel végezni két év alatt, de semmi ideje? Segítünk. Higgye el, ugyanúgy van helye a teendői listáján, mint egy üzleti tárgyalásnak. 
Vágólapra másolva!

„A világ, bocsánat, szar, de ugyanakkor színes is, és mindkét tulajdonságából remek regényeket szőhetünk.” A gondolat Fritz Gesing német íróé, és lássuk be, ezért olvasunk. A két sz betűsért, az erős impulzusokért. De mit tegyen, aki szíve szerint naponta elutazna egy regény mélyére, csak egyszerűen képtelen belepréselni a napjába az olvasást a munka mellett?

Az Inc. cikke 6 tippet ad az olvasásra akkor is, ha olyan feszes beosztással él, hogy egy gemkapcsot sem lehetne leejteni a feladatai között.

Ezer élete lesz, ha olvas Forrás: Thinkstock

Könyvjelzőzze be

Vegye komolyan, és iktassa az olvasást a teendők közé. Kezdetnek napi 10 perc elég, és ha rendszeres, gyorsan megérzi majd a különbséget. Ugyan milyen nap az, amelyikben ennyi idő sem jut a szellemi fitneszre? És ehhez még méregdrága ütőt sem kell beszereznie.

Vegye körül magát

Az ember azért nyúl ki előbb, ami közelebb van hozzá. Amikor például a Google gyümölcsöt tett a csokiautomata mellé, ezerszer többet ért bármilyen az egészségről szóló szónoklatnál. Vegye körül magát könyvekkel. Ez olyan kísértés, amelynek nem kell ellenállnia.

Hiszen elérhető Forrás: Thinkstock

Csúsztassa a zsebébe

Ha mindig hord magánál olvasnivalót, meg fog lepődni, milyen sok hulladékidőt tölthet ki jó szöveggel. Például miközben sorban áll. Vár valakire. A tömegközlekedésben. Ja, hogy autóval közlekedik? Nem gond.

Ha autóval közlekedik

Mindegy, hogy a szemével vagy a fülével falja a sorokat. Egy hangoskönyv ugyanaz az élmény. Olvasás a javából.

Tartson célra

Ha elhatározza, hogy napi ötven oldalt olvas – nem feltétlenül egy ülésben –, az már szinte egy könyv hetente. Azaz évi 50 darab.

Facebook helyett

Teljesen oké közösségi médiával lazítani, csetelni az egyébként ritkán látott barátaival. De képzelje el, hogy ennek az időtartamnak csak a felét olvasással tölti. Nem veszít semmit, viszont jobban jár. Biztosan hallotta már George R. R. Martin mondását: „Egy olvasó ezernyi életet megél, mielőtt meghal. Az az ember, aki nem olvas, csak egyet.”