Óriási béremelést jelentett be az Auchan

2016.10.25. 15:24

1,5 milliárd forintot költ bérfejlesztésre az Auchan Magyarország 2017-ben. A dolgozók bére már idén novembertől megemelkedik. 5400 alkalmazott átlagosan 14 százalékkal többet visz majd haza havonta.

Az Auchan Magyarország Kft. és a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete megállapodást kötött, amely szerint november 1-jétől az áruházi, központi és logisztikai területen, az úgynevezett alkalmazotti munkakörökben, átlagosan 

14 százalékkal nő az áruházlánc minden alkalmazottjának a bére.  Az emelés 5400 munkatársat érint. 

Két év alatt 24 százalékos emelés

A most bejelentett lépéssel az Auchan Magyarország 1,5 milliárd forintot fektet be magyarországi munkavállalóinak bérfejlesztésébe. A 2015. október 1-jén életbe lépett, 1,2 milliárd forint értékű béremeléssel együtt a francia áruházlánc összesen 2,7 milliárd forintot fordít két év alatt a magyarországi bérfejlesztésre, amelynek köszönhetően ez idő alatt átlagosan 24 százalékkal növekszik áruházi munkatársainak bruttó munkabére. 

„A béremelés célja, hogy munkatársaink megbizonyosodjanak róla, érdemes hosszú távra tervezni az Auchannál, hiszen a kereskedelmi szektorban versenyképes jövedelemmel és egyéb, béren kívüli juttatásokkal, valamint folyamatos fejlődési lehetőségekkel ismerjük el a munkájukat” – mondta Dominique Ducoux, az Auchan Magyarország Kft. vezérigazgatója a bejelentés kapcsán. 

Forrás: MTI/Máthé Zoltán

A kereskedelemben az állandósuló létszámhiány, a nagy fluktuáció és a megnövekedett terhelés miatt nagy szükség van a béremelésre. Az emelt béreket a kollégák már december hónapban megkapják, ami az év végi hajrát is kompenzálja egy kicsit – mondta Sáling József, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének elnöke. 

Az Auchannál a bérfejlesztés után az elérhető havi bruttó jövedelem 226 000 forint – közölte az Auchan.