A lángoló okostelefon malőr lezúzta a Samsung profitját

samsung note 7 okostelefon
Rangun, 2016. október 11. A Samsung vállalat Galaxy Note 7 okostelefonját reklámozó fal előtt megy el egy férfi egy buszpályaudvaron a mianmari Rangunban 2016. október 11-én. A dél-koreai Samsung Electronics ezen a napon felfüggesztette a Galaxy Note 7 okostelefon gyártását, miután az augusztusban piacra dobott, túlhevülésre hajlamos első széria visszahívása után a cserekészülékeknél is hasonló jelenséget észleltek. A gyártó a modell eladásának és a hibás készülékek cseréjének leállítására szólította fel globális partnereit, és azt ajánlotta vásárlóinak, hogy a biztonsági kockázatok miatt ne használják tovább ilyen típusú készüléküket. (MTI/EPA/Lynn Bo Bo)
Vágólapra másolva!
A dél-koreai elektronikai konszern bejelentette, hogy működési eredménye 30 százalékkal 5,2 ezer milliárd vonra (4,57 milliárd dollár) csökkent. A Samsung eredetileg 7,8 ezer milliárd vonos eredményt irányzott elő.
Vágólapra másolva!

Az okostelefon és egyéb mobilkészülékek üzletágban egyenesen 98 százalékkal zuhant a nyereség, és csupán 87,6 millió dollárt tett ki.

A Samsung Galaxy Note 7 okostelefonjának reklámfala Forrás: MTI/EPA/Lynn Bo Bo

A Samsung teljesen leállította a Galaxy Note 7 gyártását, mert kiderült, hogy

nemcsak az eredetileg piacra vitt okostelefonok, hanem a cserekészülékek is tüzet foghatnak és felrobbanhatnak.


Szöuli pénzügyminisztériumi tisztviselők szerint a Galaxy Note 7 kudarca 0,1-0,2 százalékpontot farag le a dél-koreai GDP növekedési üteméből.

A konszern azzal számol, hogy a negyedik negyedévben az elektronikai részegységek iránti erős keresletnek köszönhetően a Samsung Electronics nyeresége meghaladja az egy évvel korábbit.