Kiküldetésbe megy 850 Audi-dolgozó

2016.10.27. 08:58

Ideiglenesen átcsoportosítja 850 munkatársát a győri Audi Hungaria, decembertől 550-en a pozsonyi járműgyárba járnak majd dolgozni, 300 dolgozó pedig a motorgyártásban kap munkát.

A Kisalföld szerdán írt arról, hogy a Győrben dolgozók megkapták az értesítést, miszerint december elsejétől kiküldetésben kell dolgozniuk. 

A cég a nyár végén jelentette be, hogy az év végén átáll a három műszakosról a két műszakos munkarendre, és amíg nem kezdik meg az új modell, az Audi Q3 gyártását, átcsoportosítják a dolgozók egy részét. 

Nem most először mennek kiküldetésbe a győri Audi dolgozóiFotó: Marton Szilvia - Origo

Lesz, aki ingázik

A szakembereket naponta hat busszal szállítják majd a szlovák fővárosban működő gyárba, illetve onnan vissza. Aki azonban szeretné, az Audi munkásszállóját is igénybe veheti, mondta Czechmeister Mónika, az Audi Hungaria kommunikációs vezetője a Kisalföldnek.

Az autógyártó szerint a szlovákiai munkavégzés keretében a munkatársak a járműgyártás területén elsősorban a karosszériaüzemben, lakkozóban, szereldében és a minőségbiztosításon dolgoznak majd, és megszerezhetik a Q3 jövőbeni gyártásához szükséges tapasztalatokat. Az ingázásra kényszerülő munkatársak a hivatalos kirendelés miatt 20 eurós napidíjat kapnak – tették hozzá. 

Korábban is volt már példa hasonló kiszervezésre,  az A3-as modellek győri felfuttatásakor száz szlovákiai munkavállaló dolgozott háromnegyed évig Győrben, magyar munkatársak pedig 2013-ban dolgoztak Barcelonában. 

Év végére kész az új csarnok

A társaság azt  közölte, hogy menetrend szerint zajlik a karosszériagyár bővítése, a jelenlegi mintegy 75 000 négyzetméteres létesítmény egy több mint 80 000 négyzetméteres új csarnokkal bővül. Az új csarnok várhatóan az idén év végéig elkészül, a belső munkálatok pedig 2017-ben kezdődnek – közölte a cég. Az Audi Q3 gyártása a 2018-ban indul. 

Az Audi új győri csarnoka év végére kész leszForrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Az Audi Hungaria 2013-ban nyitotta meg teljes gyártási mélységet lefedő járműgyárát, ahol évente mintegy 160 000 autó készül. A győri járműgyárban jelenleg az Audi A3 Limousine, A3 Cabriolet, valamint a TT Coupé és Roadster modellek készülnek. 

A vállalat az idén az év első felében 1 031 887 motort és 63 798 autót gyártott.