Drágulnak az ötös és a hatos lottó, a skandináv lottó, a joker és a puttó játékai, a fogadóknak november 6-tól 250 forintot kell egy játékért fizetniük – olvasható az InfoRádió internetes oldalán.

A Szerencsejáték Zrt. közlése szerint a legfontosabb változás az, hogy az eddigi 225-ről 250 forintra emelkedik ezeknek a játékoknak az alapdíja. A portál szerint azok, akik öthetes szelvényeket vásárolnak, már tapasztalhatták az áremelést, hiszen ezek a többszöri sorsoláson érvényes termékek már korábban, október 9-től drágultak.

A Szerencsejáték Zrt. az árnövekedést azzal indokolta, hogy 2010-ben, azaz 6 éve volt utoljára áremelés.

Vannak más változások is, például megújult a kenó, a totó, góltotó totalizatőri fogadásoknál alkalmazott tét és visszafizetési aránya is emelkedett – hívták fel a figyelmet.

A társaság hangsúlyozta: a díjakkal együtt emelkednek a játékban megnyerhető összegek is. A joker árával együtt például jelentősen emelkedik a fix nyeremények összege, és a puttó esetében a tétekkel együtt nő a megnyerhető összeg: az elérhető főnyeremény 12,5 millió forintra emelkedik.
A lottójátékoknál az árak emelésével a nyereményalap is dinamikusan nő, ezért a halmozódás is hasonlóan nagyobb ütemű lesz.