Kivonta a forgalomból a Panyolai Szilvórium Zrt. 0,5 literes kiszerelésű Szatmári ágyas szilvapálinkáját a Tesco-Global Áruházak Zrt., a már megvásárolt ital árát visszatérítik a vásárlóknak, közölte honlapján az áruházlánc. A pálinkagyártó szerint a termék minősége megfelelő, a kivonással a társaság lejáratása a cél.

A Tesco honlapján közzétett közleményben a társaság azt írta, a 05/08/2016 tételazonosítóval rendelkező terméket kivonták a forgalomból, és megkérik azokat a vásárlókat, akik már megvásárolták a terméket, hogy vigyék vissza azt bármelyik áruházukba, a blokk bemutatásának hiányában is visszaveszik. 

A Tesco-Global Áruházak Zrt. a távirati irodával közölte, hogy a társaság a Vas Megyei Kormányhivatal, Élelmiszerlánc-biztonsági, Növény- és Talajvédelmi Főosztály határozata alapján kezdeményezte és hajtotta végre a termék visszahívását. A termékkel kapcsolatban minőségbeli problémát tapasztaltak érzékszervi vizsgálat során”  – írták rövid közleményükben.

A gyártó szerint minden rendben

A terméket gyártó társaság ugyanakkor azt közölte, hogy „a pálinka minősége megfelelő, a termék körüli negatív megnyilvánulással vélhetően a Panyolai Szilvórium Zrt. lejáratása a cél”. 

Tájékoztatásuk szerint a Tesco közleményét megelőző Nébih-ellenőrzés kizárólag szubjektív – mérésekkel nem alátámasztott – érzékszervi vizsgálatot takart, amelyre hivatkozva kezdeményezte a hatóság az adott gyártási tételre vonatkozó termékvisszahívást. 

A Tesco szerint baj van a Panyolai egyik szilvapálinkájávalForrás: MTI/Komka Péter

Az ellenminta laboratóriumi elemzéssel teljessé tett vizsgálata viszont azt igazolta, hogy a termék minősége megfelelő, egészségre ártalmas anyagot nem tartalmaz, olvasható a Panyolai Szilvórium Zrt. tájékoztatásában. Hozzátették, a több fogyasztói elismerést és szakmai díjat elnyert vállalkozás tulajdonosa nem tartja meglepőnek ezt a kiélezett piaci időszakban megtörtént ellenkampányt, de változatlanul a minőségi pálinkagyártást és a fogyasztói elégedettséget tartják az első számú szempontnak.