A német tulajdonú infokommunikációs cég, az IT Services Hungary (ITSH) Kft. három vidéki telephelyén, Szegeden, Debrecenben és Pécsen 4,6 milliárd forintos beruházással 360 új munkahelyet hoz létre.

A magyar kormány 650 millió forinttal támogatja a beruházást – mondta Szijjártó Péter. A külgazdasági és külügyminiszter kifejtette: az ITSH a Deutsche Telekom-csoport tagja, a Deutsche Telekom pedig a világ egyik legnagyobb telekommunikációs vállalata, élen jár a digitalizációban, ahogy arra az új ipari korszakra való átállásban is, amely meghatározza a világgazdaság jövőjét.

Az ITSH a magyarországi szolgáltató központok közül a legnagyobb, négy városban 4400 embernek ad munkát.

 

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterForrás: MTI/Máthé Zoltán

Szijjártó Péter kiemelte a szolgáltató központok jelentőségét, hiszen – mondta –az országban működő 90 szolgáltató központ összesen 40 ezer magyar embernek ad munkát, élen jár a fiatal munkavállalók Magyarországon tartásában. Hozzátette, az autóipari beruházásokat közvetlenül a szolgáltató központok beruházásai követik az idén is.

Chris Wilson, az ITSH ügyvezető igazgatója hangsúlyozta az oktatási rendszer jelentőségét, mint mondta, a diákokkal meg kell ismertetni a legújabb technológiákat, ezért is működnek együtt több oktatási intézménnyel. Emellett fontos a kooperáció a helyi önkormányzatokkal is – tette hozzá. Közölte, az ITSH már tíz éve működik Magyarországon. A cég és a kormány tavaly stratégiai együttműködési megállapodást kötött.

Chris Wilson, az ITSH ügyvezető igazgatójaForrás: MTI/Máthé Zoltán

 

A bejelentésen jelen volt a pécsi alpolgármester is, aki szerint Pécs kiemelten megbecsüli az együttműködést az ITSH-val, amely

több mint 500 pécsi fiatalnak ad munkát. A fejlesztéssel most megteremtik a lehetőségét annak, hogy további képzett fiatalok dolgozhassanak magyar városokban, építhessék fel itt a jövőjüket.

 

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (k), Chris Wilson, az ITSH ügyvezető igazgatója (j) és Őri László, Pécs alpolgármestereForrás: MTI/Máthé Zoltán

Az IT Services Hungary Kft. Magyarország legnagyobb infokommunikációs munkáltatója. A német Deutsche Telekom-csoport tulajdonában lévő, Magyarország négy városában – Budapesten, Debrecenben Szegeden és Pécsett – jelen lévő cég a magyar ICT-szektor egyik legdinamikusabban növekvő vállalkozása. A nyilvános adatbázis szerint a vállalat nettó árbevétele tavaly 50,08 milliárd forintra nőtt az egy évvel korábbi 44,57 milliárd forintról, adózott eredménye pedig a 2014-ben elért mintegy 867 millió forintról 2,26 milliárd forintra emelkedett egy év alatt.

A cikk megjelenését támogatta a IT Services Hungary Kft.