Gazdát cserélt a zágrábi pláza

WORKING INDOORS plain background CLOSE-UP interior HANDSHAKE AGREEMENT human person ADULT senior citizen EUROPEAN female WOMAN male MAN work office worker executive executive manager client BUSINESSWOMAN BUSINESSMAN OFFICE Detachable Detached Plain backgr
vállalati felvásárlás kézfogás kézrázás Two people shaking hands. CHASSENET / BSIP
Vágólapra másolva!
Hatévnyi sikeres vegyesvállalati együttműködés után, a Gránit Pólus/Heitman tulajdonosi kör 235 millió euróért eladta a zágrábi Arena Centar bevásárlóközpontot valamint az épülethez tartozó fejlesztési telkeket a New Europe Property Investments PLC-nek. A NEPI komoly potenciát lát Horvátország egyik legnagyobb kereskedelmi központjában.
Vágólapra másolva!

Az Arena Centar 2010 novemberében nyílt meg 220 bolttal 180 ezer négyzetméteren. A kereskedelmi és szórakoztató központban közvetlenül az átadás után, a Heitman European Property Partners 50 százalékos részesedést szerzett.

Az Arena Centar értékesítésére 2016-ban kiírt tenderen a legjobb ajánlatot a NEPI tette.

Az adásvételi folyamat két hónap alatt lezajlott.

A szintén az adásvétel tárgyát képező földterületet lehetővé teszi a bevásárlóközpont bővítését, továbbá irodák valamint lakások kialakítását.

A Gránit Pólus csoport újra bebizonyította, hogy a minőségi ingatlanfejlesztés eredményeképp létrejött kereskedelmi ingatlanoknak továbbra is van piaca a régióban. Ez a tranzakció komoly nemzetközi, szakmai elismerése a Gránit Pólus Csoport munkájának - mondta Ágházi Gyula, a Gránit Pólus csoport vezérigazgatója.

Forrás: BSIP/Chassenet

A NEPI-vel kevesebb, mint 3 hét alatt zártuk le a

235 millió eurót meghaladó tranzakciót.

Az árazás egy új szintje tükrözi azt a tendenciát, mely szerint az alacsony banki kamatok miatt soha nem látott mértékű likviditás keresi a helyét a hosszú távú, biztonságos, de magasabb hozamot biztosító bevásárló központokban. Ez jó hír Horvátországnak és jó hír a régió többi országának is – mondta Szabó Zsolt a Gránit Pólus csoport befektetési vezérigazgató-helyettese.

Gránit Pólus Csoport egyébként Kelet-Közép-Európa egyik legnagyobb ingatlanfejlesztő és üzemeltető cége. A cégcsoport fejlesztéseihez olyan sikertörténetek tartoznak, mint a Bank Center, a Pólus Center, a WestEnd City Center, a Nemzeti Színház és a Művészetek Palotája. A Gránit Pólus a régióban több mint 1.5 milliárd euro ingatlan portfólióval rendelkezik.