Mintegy 7,7 milliárd forintból valósul meg a Penny Market harmadik magyarországi logisztikai központja Veszprémben, aminek alapkövét szerdán tették le. A Spar pedig egy új üzletet nyitott Budapesten 360 millió forintból.

Veszprém központi helyen fekszik, rendkívül vonzó körülményeket kínál, és egyetemi városként szakképzett munkaerőt is biztosíthat - mondta Jens Thilo Krieger, a Penny Market kereskedelemért felelős ügyvezető igazgatója. Az új központ működésével a szállítási távolság lényegesen csökken az üzletek és a raktárak között, így a környezetre is kevesebb terhelést és károsanyag-kibocsátást jelent majd az áruszállítás.

Silke Janz, a Penny Market logisztikáért és pénzügyekért felelős ügyvezető igazgatója elmondta: jelenleg Alsónémediben és Karcagon van logisztikai központjuk. A tízhektáros területen 7,7 milliárd forintból épülő 26,5 ezer négyzetméter összterületű veszprémi központ a régióban közel 60 üzletet lát majd el Magyarország déli és nyugati területein. Hozzátette, a beruházás 130 új munkahelyet teremt, melyekre már elkezdődött a toborzás.

Új logisztikai központot hoz létre a Penny VeszprémbenForrás: ddp images/AFP/Jens Schlueter

A Penny Market 2016-ban fejezte be áruházainak felújítását és nyitotta meg 207. egységét Magyarországon, ahol jelenleg 3730 dolgozót foglalkoztat. A társaság értékesítésből származó nettó árbevétele elektronikusan közzétett beszámolója szerint 2014-ben 168,283 milliárd forint, 2015-ben 178,183 milliárd forint volt, üzleti tevékenysége eredménye 2014-ben 1,851 milliárd, 2015-ben 2,540 milliárd forint volt.

A Spar is bővül

Mindeközben ma a Spar is új üzletet nyitott Budapesten. A Spar az idén összesen 23 milliárd forintot fordít fejlesztésekre Magyarországon. A vállalat jelenleg összesen 345 Spar szupermarketet, 32 Interspart és 108 Spar Partner franchise üzletet üzemeltet, munkavállalóinak száma meghaladja a 13 ezret.

A Spar új üzletet adott átForrás: foto: Molnar Zsolt / www.moartweddingphotography.com/Molnarzsolt

A Spar Magyarország Kereskedelmi Kft. forgalma tavaly 3 százalékkal 488,2 milliárd forintra nőtt, az idei tervekben az 500 milliárd forintos forgalom elérése szerepel - közölte Maczelka Márk a Spar kommunikációs vezetője.

39 hónapja emelkedik a kisker adat

A Központi Statisztikai Hivatal hétfőn tette közzé, hogy szeptemberben a kiskereskedelmi forgalom volumene 5,1 százalékkal nőtt.

39 hete nő a fogyasztásForrás: MTI

Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelmi üzletekben 3,9, a nem élelmiszer-kiskereskedelmi üzletekben 5,4, az üzemanyag-kiskereskedelemben 7,7 százalékkal emelkedett az értékesítés volumene. Szeptemberben

már 39. hónapja megszakítás nélkül nőtt a fogyasztás - közölte a KSH.