Trump megválasztása után lépett az S&P

hitelminősítés, hitelminősítő, Standard & Poor’s
Standard & Poor's headquarters in the financial district of New York on August 6, 2011. The United States' credit rating was cut for the first time ever August 5 when Standard and Poor's lowered it from triple-A to AA+, citing the country's looming deficit burden and weak policy-making process. AFP PHOTO/Stan HONDA
Vágólapra másolva!
A Standard & Poor's nemzetközi hitelminősítő megerősítette az Egyesült Államok „AA+/A-1+” adósbesorolását stabil kilátással egy nappal az amerikai elnökválasztások után.
Vágólapra másolva!

Az elnökválasztást Donald Trump nyerte meg, aki januárban veszi át a hivatalt, miközben republikánus pártja megtartotta a többséget a képviselőházban és a szenátusban.

Döntését az S&P egyebek között azzal indokolta, hogy

a fennálló intézményi szilárdság, valamint az erős fékek és ellensúlyok rendszere támogatni fogja a Trump-adminisztráció politikájának végrehajtását

annak ellenére, hogy a megválasztott elnök tapasztalatlan közhivatal ellátásában.

Hosszú távon nem lesznek jelentős változások

Donald Trump elnökké választása nem fogja komolyan befolyásolni a hosszú távú piaci eseményeket, véli Angel Agudo, a Fidelity szakértője. Egy másik szakember szerint a feltörekvő piacoknak komoly kockázatokkal kell szembenézniük.