A font eddig az amerikai elnökválasztás győztese

angol font
An Indian currency exchange worker counts out British pound sterling notes in New Delhi on June 27, 2016. The pound sank on June 27 to 30-year lows while most stock markets tumbled following Britain's decision to leave the European Union, with traders fearing it will lead to months of uncertainty. / AFP PHOTO / MONEY SHARMA
Vágólapra másolva!
Erősödni tudott az angol font az elmúlt egy héten, miután kikecmeregett a története egyik legrosszabb hónapjából.
Vágólapra másolva!

A font hét éve nem állt ilyen jól az euróval szemben. A brit valuta értéke 1,2 százalékkal 85,77 penny/euróra erősödött ma délelőtt - közölte a BloombergMarkets. A közös valutának nem tesz jót, hogy beláthatatlan kimenetelű választások és népszavazások várnak az eurózóna meghatározó országaira. "Kockázatok mindenhol. Ott van a decemberi olasz népszavazás, meg a választások Németországban és Franciaországban" - mondta Niels Christensen, Nodrea Bank koppenhágai valutastratégája.

Jobbra fordult a font sora Forrás: AFP/Money Sharma

A font egy 0,8 százalékos emelkedés után 1,266-on állt a dollárral szemben délelőtt negyed 11-kor.

Ez 2009 óta a legjobb teljesítménye.

A Bloomberg szerint ebben a Donald Trump elnökké választása körüli félelmek mellett az is közrejátszott, hogy egyre kevésbé valószínű a hard brexit forgatókönyv, azaz hogy az unióból való kilépés után gazdasági szakadék nyílik a kontinens és a szigetország között.