Iszonyatosan bevásárolt a Samsung

gazdaság fejlődés autógyár munkás informatikus
Minőségi ellenőrzésre felsorakozott autók a szerelőcsarnokban, a Mercedes-Benz kecskeméti gyárában 2013. szeptember 30-án. A Daimler AG másfél éve nyitotta meg gyárát Kecskeméten, ahol októbertől a nagyközönség előtt is megnyílnak az üzem kapui. A 18 hónap alatt több mint 100.000 Mercedes-Benz B-osztály, illetve CLA-modell gördült le a hazai gyártósorról.
Vágólapra másolva!
A Samsung Electronics 8 milliárd dollárért megveszi az amerikai Harman International Industries céget, amely minden idők legnagyobb dél-koreai vállalatfelvásárlása a tengerentúlon.
Vágólapra másolva!

A Harman az internetre kapcsolt autós szórakoztató rendszerek gyártója. A világon csaknem 30 millió autóban használják a Harman termékeit. A Harman egyike a száz legnagyobb első körös autóipari beszállítónak a világon.

Szerelőcsarnok Forrás: MTI/Ujvári Sándor

A Harman árbevétele a szeptember végével végződött 12 hónapban 7 milliárd dollár volt, ennek csaknem 65 százaléka az autóiparral kapcsolatos.

A Harman, amely mintegy 30 ezer embert foglalkoztat, a jövőben a Samsung önálló leányvállalataként működik tovább, és a céget továbbra is Dinesh Paliwan vezérigazgató irányítja.

A Harman már több mint húsz éve van jelen Magyarországon,

ahol prémiummárkás autókba gyárt navigációs berendezéseket, szórakoztató elektronikát, akusztikai rendszereket és erősítőket.