Csökkent az ipari termelés

volkswagen VW autógyártás Kína
This picture taken on July 6, 2014 shows Chinese auto workers on the assembly line at the FAW-Volkswagen plant in Chengdu, southwest China's Sichuan province, during the visit of German Chancellor Angela Merkel. The plant, the second one in China, produced its first car in October 2011 and is now operating in full capacity with an expected production of 600,000 vehicles in 2014.. AFP PHOTO/GOH CHAI HIN
Vágólapra másolva!
Az ipari termelés volumene szeptemberben 3,7 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól a nyers és a munkanappal kiigazított adat szerint egyformán, közölte a KSH.
Vágólapra másolva!

Az előző havihoz hasonlítva 3 százalékkal esett vissza szezonálisan és munkanaptényezővel kiigazítva, jelentette második becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Az adatok megegyeznek a november 8-án kiadott első becslésben közöltekkel.

Az ipari export volumene 3,4 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól. A belföldi értékesítés 5 százalékkal, ezen belül a feldolgozóiparé 3,6 százalékkal kisebb volt, mint tavaly szeptemberben.

Az ipari termelés alakulása Forrás: MTI

A feldolgozóiparban 31,6 százalékos súllyal szereplő járműipar kibocsátása 0,6 százalékkal maradt el az egy évvel korábbitól.