Turbó körfogalom lesz a Megyeri hídnál

2016.11.15. 09:14

Elkezdődik az M0-s és a 11-es főút körforgalmának átépítése. A környéken lakók korábban petíciót indítottak azért, mert a körfogalom miatt komoly dugók alakultak ki a környéken csúcsforgalom idején. Az autósok sokszor elkéstek munkahelyükről, a buszok sem tudták tartani a menetrendet. A körfogalomból turbó körforgalmat építenek.

Mától elkezdődik az M0-s és a 11-es főút körforgalmának átépítése. Turbó körforgalom lesz a régi helyett – írja a Budakalasz.hu.

A csomópont munkaterületét november 10-én adta át a megbízó Magyar Közút Nonprofit Zrt. a kivitelezést végző Swietelsky Magyarország Kft. részére.

A Magyar Közút tájékoztatása szerint az átépítéssel kapcsolatos forgalomkorlátozás 0. ütemét 2016. november 15-én vezetik be.

Forrás: budakalasz.hu

Pályaszerkezet-építési munkákat végeznek mától a körforgalom körpályája forgalom elől jelenleg is elzárt telületén. A forgalmi rend a jelenlegihez képest nem változik.

A Megyeri híd lehajtójánál lesz a turbó körforgalomForrás: MTI/H. Szabó Sándor

A munkaterületen az ideiglenes forgalomtechnika kiépítése, továbbá az építőanyag munkaterületre való kiszállítása során kell számítani nagyobb, de rövid idejű fennakadásokra.