Februárban jön a nagy IKEA-bejelentés

retail Horizontal The logo of IKEA is pictured outside Europe's biggest Ikea store in Kungens Kurva, south-west of Stockholm on March 30, 2016. 
Ikea founder Ingvar Kamprad, who built a global business empire with revolutionary flat-pack furniture and dal
The logo of IKEA is pictured outside Europe's biggest Ikea store in Kungens Kurva, south-west of Stockholm on March 30, 2016. Ikea founder Ingvar Kamprad, who built a global business empire with revolutionary flat-pack furniture and dallied with Nazism in his youth, turned 90 today. / AFP PHOTO / JONATHAN NACKSTRAND
Vágólapra másolva!
Bár a munkaerőhiány miatt nehezebb eladót vagy éttermi dolgozót találni az új, soroksári IKEA-áruházba, ezt a cég kezelni tudja – mondta Szabó Ágnes, az áruház vezetője. Elárulta az új áruház várható nyitási időpontját is.
Vágólapra másolva!

A munkaerőnél a tömeges kiválasztás időszaka lezárult, a soroksári áruház a vezetéssel együtt csaknem 300 embernek ad majd munkát, 230 pozíciót hirdettek meg. Csaknem ezren jelentkeztek, többen több pozíciót is megpályáztak, és hétszázan jöttek el az első körös interjúra – mondta a Napi.hu-nak Szabó Ágnes.

A munkaerőhiányt ők is érzik,

a legnehezebb volt az éttermi részre, a logisztikára és az eladói munkakörökbe dolgozókat találni. Az áruházvezető azt mondta, jövő február 15-én jelentik be, hogy pontosan mikor nyit a soroksári áruház, az biztos, hogy

Jövő év első felében biztosan kinyit az új magyarországi IKEA Forrás: AFP/Jonathan Nackstrand

Jövőre online is elérhetőek lesznek az IKEA-termékek a magyar vásárlók számára. Ki lehet választani a termékeket, meg lehet őket vásárolni, de az áruházban kell őket átvenni. Ez a megoldás a Click and Collect.

Emelték a tétet

„A magyar vásárlók azonban többet várnak el az IKEA-tól,

ezért emeltük a tétet, így 2017 év végéig itthon is bevezetjük a Click and Delivery szolgáltatásunkat,

ami lehetővé teszi, hogy az ország bármely pontján élők

házhoz kapják

a kiválasztott termékeket” – árulta el Szabó Ágnes.