Kicsivel reggel 5 óra után startolt el az Extreme Digital idei, éjfélig tartó black friday kampánya, ahol akár 50-70 százalékos kedvezménnyel lehet megvásárolni közel ezeregyszáz terméket. A Media Markt is ma indította nagy akcióját, az áruházban akár 80 százalékos kedvezménnyel is lehet vásárolni. A magyarok novemberben kétszer is black friday-ozhatnak.

Sok termék – például mosógép, sütő, laptop – nagyon gyorsan elfogyott, Az egyik 1,6 millió forintos tévé, amit 1,3 millió forintért árultak akciósan, reggel 8 órakor már nem volt kapható. 

A Media Marktban egy közel 6 millió forintos tévét 900 ezer forinttal olcsóbban árultak. Azt írták, durván jó kedvezmények vannak a 24 áruházban, és a webáruházban is.

A Media Markt webáruházában nagyon rövid idő alatt 100 ezer felett alakult a látogatók száma, amelyből több ezer vásárlást regisztráltunk reggel 8-ig. Ez várhatóan a többszörösére fog emelkedni éjfélig, az akció végéig. A legnépszerűbb termék leginkább az Xbox, a notebook, valamint a televíziók.

A webáruházhoz november 25-én az országos hálózat 24 áruháza is csatlakozik, így a vásárlók mind online, mind az áruházakban brutális engedményekkel vásárolhatnak - közölte a Media Markt az Origóval.

 

 

Black friday Németországban isForrás: Anadolu Agency/2015 Anadolu Agency/Cem Ozdel

A Telekom is csatlakozott a black friday akcióhoz, rengeteg terméke tényleg fél áron kapható. A Magyar Telekom is november 18-tól tartja a black friday-t, viszont ők nemcsak ma, hanem egészen november 20-án éjfélig kedvezményekkel várják az ügyfeleket.

Az akciós napon összesen közel másfél milliárd forint kedvezményt vehetnek igénybe a vásárlók. Az idén egy hatvanmillió felhasználóra kalibrált ideiglenes oldal várja az akciós árak iránt érdeklődőket, de a normál webáruház kínálata is gond nélkül elérhető – közölte az Extrem Digital.

Fekete péntek első órájában több mint 10 ezer darab termék, egyidejűleg pedig mintegy 20-30 ezren böngészik a kínálatot. A black friday-en általában négyszer annyian vásárolnak, mint egy normál napon.

Ágyban fekve keresték a jó árakat

Többségben voltak az első órában az oldal látogatói közül azok, akik mobil eszközről (telefonról vagy táblagépről) keresték fel az Extreme Digital webáruházát (54%), mint azok, akik számítógépről böngésztek (46%). A mobil eszközök fölénye azt mutatja, hogy a hajnali órán a legtöbb érdeklődő ágyban fekve kutatott az akciók után.

Fekete pénteken kiszállításra vár az áruForrás: Extreme Digital Zrt.

Slágertermék az okostelefon, a háztartási gép, játékok, valamint a barkács- és kerti szerszámok is.

A black friday-en vásárolt termékeket általában 14 napon belül házhoz szállítják. Azoknak, akik a lehető leggyorsabban szeretnék átvenni a rendelést, a bolti átvételt javasolják.

Dupla black friday novemberben

Magyarországon ez a második alkalom, hogy az üzletek nagy akciókkal várják a vevőket karácsony előtt. Itthon két novemberi péntek is black friday lett.  Az egyik a mai, vagyis a november 18-a, majd november 25-én is hatalmas akciókkal kínálják sokan a termékeiket.

Már nem ismeretlen a fekete péntek

A Media Markt és az NRC felmérése szerint a felnőtt korú internetezők kétharmada hallott már az eseményről. Az idén a megkérdezettek 27 százaléka válaszolta azt, hogy valószínűleg vásárolni fog műszaki cikkeket az akció során, míg 2015-ben ez az arány az összes termékkategóriára együttesen sem érte el ezt az arányt.

A kutatás szerint a vásárlók még kevésbé az ünnepekre készülnek. A vásárlást tervezők 56 százaléka magának szeretne egy-egy műszaki cikket. A vásárlást valószínűsítők 53 százaléka 20 000 forint alatti vásárlást tart elképzelhetőnek.