Még ezen a héten lehet pályázni a szociális üdülési támogatásokra

erzsébet utalvány fizetés Nemzeti Üdülési Alapítvány Adni jó! Árpádházi Szent Erzsébet
Budapest, 2012. január 20. Erzsébet-utalványok a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány Adni jó! Árpádházi Szent Erzsébet gyermekrajz-pályázatának díjátadó ünnepségén, az Országházban. Az első helyezett rajz rákerül az utalványt tartalmazó borítékokra. MTI Fotó: Soós Lajos
Vágólapra másolva!
A nyugdíjasok és a fogyatékossággal élők november 25-ig, vagyis most péntekig pályázhatnak az Erzsébet-program keretében meghirdetett szociális üdülési támogatásokra, mondta el az Origónak Lénárd Gábor, a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány (MNÜA) stratégiai tanácsadója. Az üdülési támogatást mintegy negyven szálláshelyen lehet felhasználni, többek között Bükfürdőn, Egerben, Galyatetőn, Hajdúszoboszlón, Hévízen és Zalakaroson.
Vágólapra másolva!

A részvétel feltétele a nyugdíjasok esetében a legalább 60 éves életkor és a maximum havi 147 ezer forintos nyugdíj; a fogyatékossággal élőknél a legalább 18 éves életkor és a jogosultság igazolása,

fogalmazott Lénárd Gábor.

Mint elmondta, a jelentkezést a www.erzsebetprogram.hu oldalon adhatják be a pályázók. Itt az előzetes regisztráció után ‒ amely során egy hozzájáruló nyilatkozatot is ki kell tölteni és aláírva feltölteni ‒ nyújthatók be a pályázatok.

Lénárd Gábor Fotó: Hirling Bálint - Origo


A pályázatok benyújtásában a Kormányablakok és az Integrált Közösségi Szolgáltató Terek is segítséget nyújtanak.

A szakember felhívta a figyelmet, hogy ezen kívül új pályázatok is indulnak:

december elsejétől a nagycsaládosok adhatják majd be jelentkezésüket december 30-ig.

A legalább háromgyermekes családoknak igazolniuk kell, hogy a gyermekek után családi pótlékra jogosultak, valamint nyilatkozniuk kell arról, hogy a családban az egy főre jutó jövedelem nem magasabb, mint a minimálbér.

A pályázati hozzájárulás az ő esetükben felnőttek és 14 év feletti gyerekek számára fejenként ötezer forint, a 3-14 éves gyerekeknek 2500 forint, hároméves kor alatt pedig ingyenes.
A nyertesek a szállásfoglalást követően 2018 végéig használhatják fel az Erzsébet-programban elnyert üdülési lehetőséget.

Forrás: MTI/Soós Lajos

Lénárd Gábor az eddigi eredményeket összegezve kiemelte, hogy

Az arányokat tekintve a nyugdíjasok 15 százaléka, a fogyatékkal élők 35 százaléka, a nagycsaládosok 30 százaléka vette eddig igénybe az Erzsébet-program kedvezményes üdülési támogatását.

A most kiírt pályázatokra mintegy 4,5 milliárd forintot fordítanak, a pályázatok fedezete rendelkezésre áll.

A szabad helyek egyre fogynak, így érdemes mihamarabb benyújtani a pályázatokat.