Magyar lesz a Telekom európai HR-főnöke

2016.11.22. 15:33

2017-től Somorjai Éva lesz a Deutsche Telekom európai HR vezérigazgató-helyettese. Somorjai Éva a cég magyar leányánál 2007 óta tölti be ezt a pozíciót.

Somorjai Évát, a Magyar Telekom humán erőforrás vezérigazgató-helyettesét kinevezték a Deutsche Telekom Csoport európai központjának humán erőforrás vezérigazgató-helyettesévé 2017. január 1-től, írja közleményében a Magyar Telekom. Somorjai Éva a jelenlegi pozíciójában marad 2016. december 31-éig. Utódlásáról később döntenek.

2007 óta vezette a magyar HR-t

Somorjai Éva 2007. április 1-je óta volt a Magyar Telekom humán erőforrás vezérigazgató-helyettese, emlékeztet a cég. Ezidő alatt a Magyar Telekom többek között elnyerte a Legjobb Munkahelynek járó díjat 2012-ben. 2013-ban és 2015-ben is Családbarát Munkahely címet, míg 2015-ben Fogyatékosság-barát Munkahely címet nyert el a vállalat. 2015-ben a Magyar Telekom Csoport Fenntarthatósági Stratégiája keretében a teljes karbonsemleges működést is sikerült elérni.

Somorjai Éva 2007 óta vezette a Magyar Telekom HR-jétFotó: Polyák Attila - Origo

A vezérigazgató büszke az előléptetésre

"Somorjai Éva a pozíciójában eltöltött közel tíz év alatt jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy a Magyar Telekomot egy, a jövő kihívásaira nyitott, vonzó munkahelyként tartsák számon mind a munkavállalók, mind a piaci szereplők. Büszkék vagyunk rá, hogy Éva a Deutsche Telekom központjában folytatja a karrierjét, hiszen ez nemcsak neki személyes visszaigazolás, hanem a teljes Magyar Telekomnak is, hogy jó irányba haladunk" - mondta Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom vezérigazgatója.

KAPCSOLÓDÓ CIKK