Lehet, hogy Porsche sem lesz Koreában

Nissan NP300 Navara teszt
Vágólapra másolva!
A dél-koreai kormány azt fontolgatja, hogy betiltja a Porsche, a BMW és a Nissan autóinak árusítását az országban, mert a fenti márkák manipuláltak a járművek üzemi adataival.
Vágólapra másolva!

A helyi hatóságok augusztus óta vizsgálják a külföldi autómárkákat, és hármuknál találtak gyanús dolgokat az autók üzemi adatai körül - közölte a MarketWatch.

A szöuli kormány azután döntött a vizsgálatok mellett, hogy betiltotta a Volkswagenek árusítását a tavaly kirobbant amerikai dízelbotrány miatt.

Összesen 10 modellre szűkítették a gyanúsítottak körét, köztük a Nissan által gyártott Infinity Q50-re, a Quashqira, a BMW X5M-re, vagy a Porsche Macasra. Náluk valószínűsítették, hogy a forgalomba hozatali engedélyüket hamisított adatokkal szerezték meg.

Lehet, hogy búcsút inthetnek a dél-koreai piacnak Forrás: Kátai Artúr

„A vállalatoknak január közepéig van idejük tisztázni magukat" - mondta Hong Dong-kon. „Ha nem sikerül nekik, tovább kell nyomoznunk, de akkor addig visszavonjuk az engedélyeket, és betiltjuk a márkák autóinak használatát." A kormány 5 és fél millió dollárnyi büntetést készül az érintett vállalatokra kiszabni.