Még nagyobb gazdasági növekedést jelentett be Varga

DOMBROVSKIS, Valdis; Varga Mihály
Budapest, 2016. november 10. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter sajtótájékoztatót tart az Európai Bizottság euróért és szociális párbeszédért felelős alelnökével, Valdis Dombrovskisszal folytatott találkozóját követően a Nemzetgazdasági Minisztériumban 2016. november 10-én. MTI Fotó: Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szerint jövőre magasabb lehet a gazdasági növekedés üteme a kormány által várt 3,1 százaléknál.
Vágólapra másolva!

A munkáltatók és a munkavállalók szervezeteivel aláírt megállapodás nyomán már jövőre magasabb lehet a gazdasági növekedés üteme a várt 3,1 százaléknál - mondta a nemzetgazdasági miniszter a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) rendezvényén.

Varga Mihály szerint a gazdasági növekedés üteme nagyobb lehet a várt 3,1 százaléknál Forrás: MTI/Kovács Tamás

Varga Mihály miniszter kiemelte:

véget ért a gazdaságban az extenzív növekedés időszaka, mostantól a hozzáadott-érték növelésére, a hatékonyság és a termelékenység javítására kell a hangsúlyt helyezni.

A miniszter szerint a kulcskérdés az lesz, hogy a magyar kis- és középvállalkozások képesek lesznek-e a szemléletváltásra, arra, hogy maguk is innovatív, új megoldásokat hozzanak létre, kapcsolódjanak a globális értékláncokhoz, kilépjenek a nemzetközi piacokra és megállják ott a helyüket.