Változhat az iparűzési adó Budapesten

2016.12.06. 09:41

Megkaphatják a régóta szorgalmazott, helyi iparűzési adó alóli mentességet a háziorvos és védőnő vállalkozók a fővárosban, ha a holnapi rendes ülésén elfogadja az erről szóló előterjesztést a Fővárosi Közgyűlés.

A javaslat szerint azok a háziorvosok és védőnők mentesülnek alóla, akiknek vállalkozási szintű iparűzésiadó-alapja az adóévben a húszmillió forintot nem haladja meg. Amennyiben a dokumentumot megszavazzák, a rendelet 2017. január 1-jén léphet hatályba – írja a Magyar Hírlap.

A közgyűlés szerdán dönt az iparűzési adó módosításárólForrás: MTI/Balázs Attila

A Fővárosi Közgyűlés szerdán több mint hetven előterjesztést tárgyalhat majd meg, ezek között szerepel a főváros településszerkezeti tervének és rendezési szabályzatának - a BudaPart - Kopaszi-gát fejlesztés megvalósításával összefüggő - eseti módosítása is.

A módosítási javaslat legfőbb eleme egy 120 méteres toronyház elhelyezésének lehetősége, ugyanis - mint a javaslatban olvasható - a jelenlegi szabályozás szerint erre a településszerkezeti terv csak Csepel északi részén biztosít lehetőséget, a Lágymányosi-öböl melletti területen 65 méter a megengedett maximális magasság.