537 milliárd forint kedvezményes hitelkeret nyílik

2016.12.07. 10:58

A Magyar Fejlesztési Bank Zrt. (MFB) és a Nemzetgazdasági Minisztérium közös sajtótájékoztatón jelentette be tíz új, európai uniós hitel- és vissza nem térítendő támogatással kombinált hitelprogram érkezését. A 2017 februárjától igényelhető termékek révén összesen 536,79 milliárd forint uniós forráshoz juthatnak hozzá a vállalkozások.

Tíz új hiteltermék válik elérhetővé jövő év februárjától a vállalkozások számára országszerte, 442 MFB Ponton a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP), illetve a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program (VEKOP) keretén belül. A hiteleket többek között infokommunikációs fejlesztésekre, energiahatékonysági beruházásokra, kapacitásbővítésre, vagy élelmiszeripari komplex beruházásokra lehet igényelni.
 

Új uniós pályázatok nyílnakForrás: Picture-Alliance/AFP/Jens Kalaene

A programok jelentős részében nem önálló hitelre, hanem kombinált termékekre pályázhatnak a mikro-, kis- középvállalkozások, azaz a visszatérítendő pénzügyi eszköz, vagyis hitel mellett vissza nem térítendő támogatás is elérhető lesz számukra.

A tíz hitelprogram elindulásával újabb 536,79 milliárd forint uniós forrás nyílik meg a vállalkozások számára.

A hitelprogramok visszatérítendő pénzügyi eszköz forrásaihoz rendkívül kedvező feltételekkel, jellemzően 15 éves futamidővel és 0-2 százalékos kamatszint mellett juthatnak a vállalkozások, 10 százalék saját forrás mellett.