537 milliárd forint kedvezményes hitelkeret nyílik

euró, bankjegy
ILLUSTRATION - 500 Euro-notes, photographed in Berlin, Germany, 11 August 2016. PHOTO: JENS KALAENE/dpa
Vágólapra másolva!
A Magyar Fejlesztési Bank Zrt. (MFB) és a Nemzetgazdasági Minisztérium közös sajtótájékoztatón jelentette be tíz új, európai uniós hitel- és vissza nem térítendő támogatással kombinált hitelprogram érkezését. A 2017 februárjától igényelhető termékek révén összesen 536,79 milliárd forint uniós forráshoz juthatnak hozzá a vállalkozások.
Vágólapra másolva!

Tíz új hiteltermék válik elérhetővé jövő év februárjától a vállalkozások számára országszerte, 442 MFB Ponton a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP), illetve a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program (VEKOP) keretén belül.

A hiteleket többek között infokommunikációs fejlesztésekre, energiahatékonysági beruházásokra, kapacitásbővítésre, vagy élelmiszeripari komplex beruházásokra lehet igényelni.


Új uniós pályázatok nyílnak Forrás: Picture-Alliance/AFP/Jens Kalaene

A programok jelentős részében nem önálló hitelre, hanem kombinált termékekre pályázhatnak a mikro-, kis- középvállalkozások, azaz a visszatérítendő pénzügyi eszköz, vagyis hitel mellett vissza nem térítendő támogatás is elérhető lesz számukra.

A tíz hitelprogram elindulásával újabb 536,79 milliárd forint uniós forrás nyílik meg a vállalkozások számára.



A hitelprogramok visszatérítendő pénzügyi eszköz forrásaihoz rendkívül kedvező feltételekkel, jellemzően 15 éves futamidővel és 0-2 százalékos kamatszint mellett juthatnak a vállalkozások, 10 százalék saját forrás mellett.