A prágai székhelyű Rockaway-csoport megvásárolta az Árukereső.hu, a Compari.ro és a Pazaruvaj.com árösszehasonlító oldalakat a Naspers-csoporttól – közölte az Árukereso.hu.

A tájékoztatás szerint felvásárlással a Rockaway-csoport újabb jelentős lépést tett afelé, hogy az e-kereskedelem vezető szereplőjévé váljon a kelet-közép-európai régióban.

A Rockaway-csoport tulajdonában álló Heureka ár-összehasonlító platform piacvezető pozíciót tölt be a cseh és a szlovák piacon, a magyar Árukereső.hu, a román Compari.ro és a bolgár Pazaruvaj.com megvásárlásával további 3 ország piacvezető árösszehasonlító portálját vásárolta meg.

Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Silas Stein

Az Árukereső.hu 2004 óta több millió vásárlásban segítette a felhasználókat, látogatói több mint 2300 webáruház 8,1 millió ajánlata közül válogathatnak az oldalon.

Az Árukereso.hu közölte: a megvásárolt három oldal üzemeltetői 50 munkatársat foglalkoztatnak az érintett három országban, a legutolsó lezárt üzleti évben – 2015. április és 2016. március között – 1,66 milliárd forint árbevételt értek el, a nyereségről nem közölnek adatokat.

Az Árukereso.hu honlapot 2016 novemberében 16 milliószor látogatták, 25 százalékkal többször, mint 2015 novemberében.