Új olasz projektek jönnek Budapestre

Fúzió - Ízek egybeolvadása, konyhák egyesülése család tészta
Vágólapra másolva!
Területi információs pontok létesítését, valamint több más új projektet hirdetett meg a Magyarországi Olasz Kereskedelmi Kamara (MOKK) elnöke.
Vágólapra másolva!

Ferdinando Martignano kiemelte: a MOKK stratégiai megújulásának fontos eleme a

területi információs pontok létesítése,

amelyek által a kamara a budapesti térségen túl kiemelt figyelmet fordít az olyan magyarországi, illetve olaszországi térségekre, ahol a helyi vállalkozások érdeklődést mutatnak a kétoldalú kereskedelmi kapcsolatok kialakítása iránt - mondta.

A kamarai elnök azt mondta, a jövőben még nagyobb hangsúlyt helyeznek a magyarországi köz- és magánintézményekkel szoros együttműködésben megvalósított rendezvényekre.

Forrás: Thinkstock

A MOKK 2017-es programtervezetében a hagyományos speed meetingek és szakmai találkozók mellett szerepelnek azok a szabályos időközönként ismétlődő kötetlenebb alkalmak, "Aperitime-ok", melyeken a kamara hidat képezhet az olasz és magyar gazdasági, kereskedelmi résztvevők között - közölte.

A tervezett

projekt az olasz termékeket kínáló üzletek és olasz éttermek személyzetének szól. Ennek keretében a résztvevők 25-30 órás nyelvleckét vehetnek, amely segít az egyszerű társalgás lefolytatásában. Az olaszul beszélő eladók jelenléte még vonzóbbá tudná tenni Budapestet az ide látogató olaszok körében - hangsúlyozta a MOKK elnöke.

Ferdinando Martignano bejelentette egy új rendezvény tervét is: az

OlaszKAmaraFEst

egy többnapos, nagyszabású program lesz, amely lehetővé teszi Olaszország budapesti bemutatkozását kulturális, nyelvi, gazdasági, turisztikai és gasztronómiai szempontból.