A világgazdasági versenyre kell felkészülniük a kkv-knak

2016.12.29. 12:04

A világgazdasági versenyben kell gondolkodniuk a kis- és középvállalkozásoknak a kapacitásbővítésére kiírt uniós pályázatoknál. Az Iparszövetség segíti a vállalatokat a a pályázati felkészülésben - mondta Vadász György, a Magyar Iparszövetség ügyvezető elnöke.

A lényeg, hogy legyen hozzáadott érték, versenyképesség- és minőségjavulás - tette hozzá. "Ott van a levegőben, hogy az 50 százalékos önrészhez nagyon kedvező feltételekkel lehet majd banki forráshoz jutni." 

Gondolkodni csak nagybanForrás: MTI/Koszticsák Szilárd

 

Az OKISZ ügyvezető elnöke elmondta azt is, folyamatos, naprakész pályázatfigyelést tartanak, inkubátorházat működtetnek ingyenes szolgáltatásokkal, és regionális fórumokat tartanak. Az OKISZ segít a kkv-kat a pályázat megírásában, valamint szükség esetén profi pályázatírók segítenek például a versenyképesség növelését mutató összehasonlító adatok kiszámításában.

 Vadász György korábbi nyilatkozata szerint a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban 24 milliárd forint keret áll rendelkezésre a 2017. január 16-tól beadható termelési kapacitásbővítő pályázaton, ahol a kisvállalkozások vissza nem térítendő támogatást kaphatnak minimum 25 millió és maximum 250 millió forint között új eszközök és gépek beszerzésére, illetve lehetőséget ad energiahatékonyság javítására vonatkozó tevékenység fejlesztésére. A mikro- kis és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatására kiírás kerete 21 milliárd forint, és az ugyancsak 2017. január 16-tól beadható pályázaton 5 millió és 25 millió forint közötti összeg pályázható ugyancsak új eszközök beszerzésére, technológiai rendszerek és kapacitások kialakítására.