A világgazdasági versenyre kell felkészülniük a kkv-knak

bankjegy bankjegytömb húszezres  papírpénz pénz 
pénzátutalás bankszámla bank számla pénz fizetés utalás készpénzhasználat
Budapest, 2012. február 7. Húszezer forintos bankjegytömbök a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Logisztikai Központjában, ahol automata rendszeren átválogatják és ellenőrzik a papírpénzeket, majd a selejteket bedarálják és téglává préselik. A 3-4 hét alatt összegyűlt mintegy 4 tonna pénzbrikettet pályázat alapján rászoruló, közhasznú szervezetek számára ajánlják fel fűtési célra. A mostani szállítmányt a miskolci autista alapítvány bentlakásos intézményébe szállítják. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
A világgazdasági versenyben kell gondolkodniuk a kis- és középvállalkozásoknak a kapacitásbővítésére kiírt uniós pályázatoknál. Az Iparszövetség segíti a vállalatokat a a pályázati felkészülésben - mondta Vadász György, a Magyar Iparszövetség ügyvezető elnöke.
Vágólapra másolva!

A lényeg, hogy legyen hozzáadott érték, versenyképesség- és minőségjavulás - tette hozzá. "Ott van a levegőben, hogy az 50 százalékos önrészhez nagyon kedvező feltételekkel lehet majd banki forráshoz jutni."

Gondolkodni csak nagyban Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Az OKISZ ügyvezető elnöke elmondta azt is, folyamatos, naprakész pályázatfigyelést tartanak, inkubátorházat működtetnek ingyenes szolgáltatásokkal, és regionális fórumokat tartanak. Az OKISZ segít a kkv-kat a pályázat megírásában, valamint szükség esetén profi pályázatírók segítenek például a versenyképesség növelését mutató összehasonlító adatok kiszámításában.

Vadász György korábbi nyilatkozata szerint a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban 24 milliárd forint keret áll rendelkezésre a 2017. január 16-tól beadható termelési kapacitásbővítő pályázaton, ahol a kisvállalkozások vissza nem térítendő támogatást kaphatnak minimum 25 millió és maximum 250 millió forint között új eszközök és gépek beszerzésére, illetve lehetőséget ad energiahatékonyság javítására vonatkozó tevékenység fejlesztésére. A mikro- kis és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatására kiírás kerete 21 milliárd forint, és az ugyancsak 2017. január 16-tól beadható pályázaton 5 millió és 25 millió forint közötti összeg pályázható ugyancsak új eszközök beszerzésére, technológiai rendszerek és kapacitások kialakítására.