Ezt minden vállalkozónak meg kell tennie az év első hetében

kilátás pénzügy befektetés tervezés előrelátás jövő
Vágólapra másolva!
Itt az ideje annak, hogy visszatérjen a normál kerékvágásba. Mindegy mekkora céget vezet, vagy milyen ágazatban tevékenykedik, ha profitja, piaci részesedése növelésére törekszik az új évben 4 dolgot mindenképp meg kell tennie ezen a héten.
Vágólapra másolva!

Készítsen 100 napos tervet

A frissen hivatalba lépő amerikai elnökök a múlt század 30-as évei óta készítenek 100 napos tervet, emlékeztet az Entrepreneur összeállítása a Franklin Roosevelt által indított hagyományra. Ez a program rövid távon elérhető célokat fogalmazza meg, segít abban, hogy az új elnök lássa mennyire képes hatékony lenni az Ovális irodában.

A hosszú távra szóló tervek mellett célszerű rövid távon is konkrét elképzelések mentén haladni Forrás: 123rf.com

Ilyet célszerű készíteni a vállalkozóknak is arról, hogy szervezetükben milyen lépéseket tesznek a termelékenység és jövedelmezőség javítására az új esztendőben. Egy ilyen terv

meghatároza feladatokat a következő 100 napra, illetve azokat a konkrét lépéseket, amelyeket tenni kell ezek elérése érdekében,

tartalmazza továbbá azt is, hogy mire lesz szükség a tervek megvalósításához.

Szó sincs persze arról, hogy meg kell feledkezni a hosszú távú célokról, ezek rövid távra lebontása épp abban segít, hogy az év indulásához kapcsolódó lendület elhozza az eredményeket. Az első 100 nap leteltével pedig, április közepén látható mennyire reálisak az elképzelések: lehet ünnepelni az elért eredményeket, vagy újra kell gondolni a terveket.

Tegyen rendet

Év közben mindig volt fontosabb feladat mint megszabadulni a fölöslegessé váló holmiktól, vagy esetleg azzal foglalkozni, hogy az iroda kialakítása valóban megfelel-e az igényeknek. Most – mielőtt teljes lendülettel elindul az új év – érdemes erre egy kis figyelmet fordítani. A felesleges dokumentumokat, beszámolókat, prospektusokat, termékmintákat ideje megsemmisíteni. Hasznos ugyanezt végigvinni az elektronikus rendszeren is.

Ha pedig már a rendrakás van a figyelem középpontjában, azon is célszerű elgondolkodni, hogy a berendezés megfelel-e az igényeknek. Az új feladatok miatt lehet, hogy több emberre lesz szükség, másként kell a munkacsoportokat, s ezzel együtt az irodai elhelyezést is kialakítani. Segítheti továbbá a munkát, ha technológiai szempontból is végiggondoljuk, hogy milyen változtatásra lehet szükség, ami belül a biztonsági rendszerekre is érdemes némi figyelmet fordítani.

Küldje el meg azokat, akik veszélyeztetik sikerét

Céljai megvalósításához

erős, elkötelezett csapatra van szüksége.

Ha vannak olyanok a szervezetben, akik ezt veszélyeztethetik, s most az ünnepek után sem csitultak azok az ellenérzések, amely év közben megfogalmazódtak velük szemben, akkor nem érdemes késlekedni.

Gondoljon arra, hogy ezzel csökkenti költségeit, időt, pénzt és energiát spórol azzal, ha nem küzd tovább azokkal, akik munkamorálja jóval elmarad a csapat egészétől. Egyes felmérések szerint évente 190 ezer dollár bevételkiesést okoznak az ilyen alkalmazottak átlagosan Amerikában a cégeknek. Ezen a problémán lehet segíteni, s ez egy megfelelő időszak arra, hogy lépjen.

Emeljen árat

Az első hét megfelelő alkalmat kínál arra is, hogy megvizsgálja termékei, szolgáltatásai árát. Túl sok olyan vállalkozás van, amely folyamatos árcsökkentéssel próbál versenyben maradni, de ez nem a megfelelő út a sikerhez. Ehelyett dolgozzon ki tervet arra, hogyan képzi a jövőben árait. Tekintse át, hogy a korábbi lépések közül melyek voltak eredményesek. Alakítson ki egy menetrendet arra, hogy a jövőben mikor vizsgálja majd fölül árképzését. Gondolkodjon el azon, hogy milyen lépéseket tud tenni termékei minőségének javítására, milyen új szolgáltatásokat vezethetne be, amelyek megterenthetik az alapján a jövőbeni árkiigazításoknak.

Az ünnepek utáni kellemes kipihent érzés gyorsan elillan majd. Pillanatok alatt tér vissza minden a megszokott kerékvágásba.

Az üzlet tudatos újraindítása segít abban, hogy lendülettel, energiával feltöltve induljon az új üzleti év.

Új ötletekre ösztönöz, amely elhozza az innovációt és a növekedést az új esztendőre.