Márciusig kell várni 2017 első munkaszüneti napjára

Last minute tojásfestés - ha nincs időd vagy kedved hosszasan pepecselni
húsvét
Vágólapra másolva!
Idén egyetlen szombati nap sem lesz hivatalos munkanap. Viszont lehet, hogy négynapos ünnep lesz a húsvét. A karácsonyt és újévet követő leghamarabbi pihenőnap március 15-e, szerda lesz.
Vágólapra másolva!

Háromnapos hosszú hétvégéből 2017-ben is lesz néhány. De négynapos pihenésre is lesz lehetőség. Még nem lehet megmondani, hogy egy vagy két négynapos ünnep lesz 2017-ben. A miniszterelnök tavaly a Magyarországi Református Egyházak Zsinatának emlékülésén bejelentette, hogy munkaszüneti nappá nyilvánítják a nagypénteket, de a javaslat csak februárban kerül majd a parlament elé. Akkor dől el, hogy rábólintnak-e a képviselők.

Háromnapos, hosszú hétvégék 2017-ben:

  • április 16-17 húsvét (de ez a nagypéntekkel akár négynapos ünnep is lehet)
  • május 1-je hétfőre esik
  • június 4-5 a pünkösdi hétvége
  • október 23-a hétfőre esik

Márciusig kell várni

2017 első munkaszüneti napja

március 15-e lesz, ez szerdára esik,

ezért itt csak egy hétközbeni pihenőnap lesz.

Majd pünkösdkor június első hétvégéjén is három napot pihenhetünk egyben. Augusztus 20-án az államalapítás ünnepén vasárnap este nézhetjük az országban szokásos tűzijátékokat. Viszont október 23-a hétfőre esik, így ősszel is kapunk egy hosszú hétvégét. Mindenszentek vagyis november 1-je 2017-ben szerdára esik.

Ha nagypéntek mukaszüneti nap lesz, akkor négynapos lesz a húsvéti ünnep Forrás: Dreamstime

2017 karácsonya viszont biztosan négynapos lesz, mivel 24-e vasárnapra esik, december 25-26 - hétfő, kedd - így a 24-ét megelőző szombati nappal négy napot pihenhetünk karácsonykor.