Jamie Oliver bezárja hat éttermét Angliában

trattoria restaurant celebrity chef jamie oliver chelmsford essex england
36992269 - trattoria is the restaurant opened by celebrity chef jamie oliver in chelmsford, essex, england
Vágólapra másolva!
Jamie Oliver az olasz étteremlánc hat egységét zárja be az első negyedévben, Londonban, Aberdeenben, Exeterben, Cheltenhamben, Richmondban és Tunbridge Wellsben. A cég szóvivője szerint azért, mert a tavaly nyári brexitszavazás óta megugrottak a költségek, és kevesebben tértek be ezekbe a vendéglőkbe.
Vágólapra másolva!

A brexitszavazás óta az angol font 20 százalékot gyengült, és emiatt annyira megdrágult az olasz minőségi alapanyagok beszerzése, hogy ezt már nem tudták kigazdálkodni.

Ezt az éttermét nem zárja be Jamie Oliver Forrás: Origo

A most bezárt egységek az éttermi lánc 5 százalékát jelentik, és a cég ígéretet tett arra, hogy megpróbál máshol állást találni az elbocsátandó 120 alkalmazottnak. Maga a vállalkozás egyébként nincs veszélyben, sőt kicsattanó formában van. A múlt évet is bevételnövekedéssel zárták, és növelték éttermeik számát külföldön.

Jamie Oliver konyhája Forrás: Getty Images/This content is subject to copyright./Dave Benett

Jamie Oliver egyébként idén további 22 éttermet akar nyitni Nagy-Britannián kívül, olyan távoli helyeken, mint Ausztrália, Brazília és Oroszország. Persze gondol Angliára is, ahol két új steakhouse-ban várja a különleges ételekre vágyókat.