Újabb cég állt bele a béremelésbe

fornetti, redizájn, ffb, street food
Hódít a sztrítfúd
Vágólapra másolva!
Beállt a béremelésbe a Fornetti is. A kötelezőnél jelentősen nagyobb mértékben emeli alkalmazottai fizetését. Minden egyes dolgozó bruttó 96 ezer forinttal vihet többet haza 2017-ben, mint tavaly.
Vágólapra másolva!

Egyre több cég jelzi, hogy az átlagon felül vagyis a kötelező minimálbéremelésen és járulékcsökkentés felett emeli alkalmazottai bérét. A héten a Sparról írtuk már meg, hogy jelentős béremelést ad dolgozóinak 2017-ben.

A Fornetti azt írja, a munkaerőpiacot jelentős mértékben érintő változtatások léptek életbe az év elején: 15 százalékkal nőtt a minimálbér, a szakmunkásoknak járó garantált bérminimum pedig 25 százalékkal emelkedett.

Ezzel párhuzamosan 5 százalékponttal csökkentek a munkáltatókat terhelő járulékok, 2018-ban ráadásul további béremelésekre és járulékcsökkentés lesz.

Forrás: Fornetti

A kormányzati intézkedések a Fornetti Csoportra is hatással vannak: mivel a vállalat dolgozóinak túlnyomó többsége korábban is a minimálbért meghaladó összeget keresett, a jogszabály változások jelentős megtakarításokat eredményeznek a cégnél.

A vállalatvezetés úgy döntött, hogy semmit sem tart meg a megspórolt összegből, amit szétosztanak a dolgozók között.

Így minden egyes alkalmazott

Ez a cégcsoport alkalmazottainak 83 százalékánál

3-5,7 százalékos béremelést jelent.

A Fornetti a minimálbéremelésben és a járulékcsökkentésben alapvetően pozitív makrogazdasági lehetőségeket lát, felhívták ugyanakkor a figyelmet a piaci kihívásokra is: feltehetően például a beszállítók részéről jelentős díjemelést vonnak majd maguk után a kormányzati intézkedések.