Közös megegyezéssel távozik a BB-vezér

2017.01.11. 11:16

Közös megegyezéssel távozik a Budapest Bank éléről Zolnai György elnök-vezérigazgató, vezetői feladatait március 31-ig látja el, utódjának keresése folyamatban van. Zolnai György a Raiffeisen Bank Zrt. új vezérigazgatója lesz.

Zolnai György 2011 júliusa óta áll a bankcsoport élén. A bankhoz 2011-ben a GE Money oroszországi bankja éléről érkezett.

Vezetése alatt a Budapest Bank megerősítette pozícióját a nagybanki élmezőnyben, töretlenül a szektor egyik legeredményesebben és legfelelősebben működő hitelintézete maradt. Zolnai György 2015 és 2016 során sikeresen vezette át a bankot a tulajdonosváltás folyamatán.

Budapest Bank fiókja Budapesten a Nyugati térenForrás: Zagyi Tibor

A vezérigazgató személyes karrier céljait követve távozik a banktól, utódlásáról a közeljövőben születik döntés -írta az Origónak is elküldött levelében a Budapest Bank.

Határozottan optimista vagyok a Budapest Bank jövőjét illetően: a portfólió tiszta, a bank növekedési pályán van, a szakembergárdája a piacon kiemelkedő, és minden adottsággal rendelkezik ahhoz, hogy hosszú távon is egyike legyen a piac meghatározó univerzális bankjainak.

Zolnai György Budapest Bank elnök-vezérigazgatója közös megegyezéssel távozik a Budapest Bank élérőlFotó: Tuba Zoltán [origo]

Meg vagyok arról győződve, hogy a Budapest Bank továbbra is sikeresen fog előrehaladni stratégiája megvalósításában, és a jövőben is legalább olyan eredményes lesz, mint eddig - mondta Zolnai György, a bank leköszönő vezérigazgatója.

A Budapest Bank az állami tulajdonlás elmúlt másfél éve alatt rendkívül sikeres volt.

A bank teljesítménye 2016-ban kiváló, és a 2017-es üzleti terv is jó alapot ad a további növekedéshez,

mondta el a tulajdonos képviseletében Bártfai-Mager Andrea kormánybiztos.

A Budapest Bank az egyik legelső hazai kereskedelmi bankként 1987-ben jött létre, országos hálózata csaknem 100 bankfiókot foglal magában, a nyolc hazai nagybank egyike.

Zolnai György a Raiffeisenbe tart

Zolnai György lesz a Raiffeisen Bank Zrt. új vezérigazgatója - ezt írta az Origónak küldött levelében a Raiffeisen Bank. Zolnai kinevezésének véglegesítéséhez a felügyelőbizottság, és a magyarországi felügyeleti szervek jóváhagyása is szükséges. A Raiffeisen Bank Zrt. jelenlegi vezérigazgatója, Heinz Wiedner hat év után, 2017. május 1-én távozik.