Rejtélyes cég milliárdos ingatlant venne Budapesten

2017.01.15. 18:37

A semmiből bukkantak fel, a Four Seasons luxusszálloda mellett fektetne ingatlanba egy teljesen ismeretlen cég Budapesten, a Belvárosban. A kikiáltási ár 2 milliárd 700 millió forint, a hozzáértők szerint ennek akár a dupláját, 5-6 milliárd forintot is megadhatnak érte.

A Mandiner ír a pénzügyi és ingatlanbefektetők körében szokatlan szituációról. A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő honlapján jelent meg az a pályázat december végén, ami a pesti belváros egyik nagy értékű ingatlanjának, az V. kerületi Zrínyi utca 3. szám alatti épületegyüttesnek az eladásáról szól. Ez közvetlenül a Four Seasons luxusszálloda mögött helyezkedik el. A lap arról ír, hogy a licitálók között megjelent egy ismeretlen cég, a PERBETE Zrt. Amit ráadásul 2017. január 5-én jegyeztek csak be a cégbíróságon, alig egy héttel a pályázat kiírása után. A részvénytársaságot Esztergom egy nagyon szerény külvárosi utcájában jegyezték be, ahol a Google Street View szerint

a kertekben tyúkok, kakasok szaladgálnak.

Ennek ellenére máris befizették az 5-6 milliárdot érő ingatlanra a 700 milliós előleget a Mandiner információi szerint, minden szükséges formaságot néhány nap alatt elintéztek. Egészen szokatlan, hogy egy 5 millió forint tőkével hirtelenjében alapított cég pár nap alatt kifizet 700 millió forintot, hogy megpályázza Budapest egyik legértékesebb ingatlanát.

A lap hiába keresett rá a cégtárban a PERBETE Zrt.-re, nem tudtak meg többet. A vezérigazgató György Rudolfné, illetve a részvényesek (György Rudolf és György Rudolfné) nevei nem sokat mondanak az ingatlanbefektetői körökben jártas szakembereknek.