Új elnöke van a Takarékbanknak

takarékbank, takarékszövetkezetek, illusztráció
Budapest, 2012. január 12. Egy ügyfél ül az asztalnál a Takarékbank ideiglenes székházában, a budapesti Margit Házban, a II. kerületi Tölgyfa utcában. MTI Fotó: Máthé Zoltán
Vágólapra másolva!
Vida József lett a Takarékbank elnök-vezérigazgatója. A Takarékbank tavaly év végén megválasztott új igazgatósága a tisztújító ülésén a korábbi vezérigazgatót, Szabó Leventét vezérigazgató-helyettesnek választotta meg.
Vágólapra másolva!

A jövőben két új vezérigazgató-helyettes is segíti a takarékszövetkezetek központi bankjának munkáját: Martzy Antal korábban a bank pénzügyi divízióját vezette, míg Egerszegi Ádám, aki 2005-2014 között a Takarékszövetkezeti Üzletág irányítója volt, a Duna Takarék Bank Zrt. éléről érkezik. A Takarékbank felügyelőbizottsága az igazgatóság korábbi elnökét, Sebestyén Istvánt választotta meg a testület elnökének - közölte a Takarékbank.

Forrás: MTI/Máthé Zoltán

A bank részvényesei 2016. december 8-án a Takarékbank belső igazgatósági tagjának választották Vida Józsefet és Szabó Leventét, továbbá a közgyűlés döntése nyomán az igazgatóság külső tagja lett

  • Hartmann Imre (Pannon Takarék),
  • Osztrogonácz Gábor (Szigetvár Takarék),
  • Bogdán János (B3 Takarék),
  • Vargáné Králik Katalin (Centrál Takarék)
  • és dr. Moizs Attila (Mecsek Takarék).

A Takarékbank új felügyelőbizottságának tagjai Sebestyén István (Fókusz Takarék), Gáspár Csaba (Hungária Takarék), Krausz Róbert (Kelet Takarék), Varga Antal (Országos Takarékszövetkezeti Szövetség), dr. Turi Dénes (Országos Takarékszövetkezeti Szövetség), Ölveti Zsolt (Hajdú Takarék) és Görög Tibor (Pillér Takarék) lettek.