Erre figyeljen, ha síelni indul

Free ride - szabad síelés a Pragelato természetes síövezetben  Cala Cimentivel, az első olasz "hópárduccal" hópárduc
Free ride - szabad síelés a Pragelato természetes síövezetben Cala Cimentivel, az első olasz "hópárduccal" /// Free ride in Pragelato Natural Terrain with Cala Cimenti, the first ever Italian "Snow Leopard"
Vágólapra másolva!
2016-ban napi 580 forintért kötöttek utasbiztosítást a külföldre utazók, ami az előző évhez képest 7 százalékos átlagdíj-növekedést jelent. A síelni indulók az átlagosnál több mint 30 százalékkal magasabb díjat, napi 760 forintot fizettek. A téli sportot űzők alig 2 százaléka keresi az utasbiztosításokban a felelősségbiztosítási szolgáltatást, holott külföldön egyre inkább kezd elterjedté válni, hogy a síbalesetben vétkes fél a baleset okozóján utólag behajtja orvosi ellátásának költségeit - hívja fel a figyelmet a Netrisk.hu.
Vágólapra másolva!

Télen a síutak, tavasztól őszig a fapados repülőjáratok által kínált bőséges lehetőségek miatt egyre nő a hosszú hétvégékre korlátozódó utazások gyakorisága: 2014-ben az utasbiztosítási szerződések 35, 2016-ban már 39 százaléka szólt 3-5 napra.

A négynapos mellett a 8 napos utazások a leggyakoribbak: továbbra is a hetes turnusokra jellemző 8 nap/7éjszaka rendszerhez igazodik az utasbiztosítások közel 15 százaléka.

Forrás: Netrisk.hu

Folyamatosan nő azok aránya, akik utasbiztosításukat az interneten kötik meg. Korábban a biztosítók fiókjaiban és az utazási irodákban gyakran már több hónappal az indulást megelőző hónapokban megkötötték az utasbiztosítást, a tavalyi adatok szerint az interneten a kötések több mint 40 százaléka az utazást megelőző napon, további 14 százaléka pedig magán az elutazás napján születik meg.

Figyeljenek oda a síelők az utasbiztosításokban a felelősségbiztosítási szolgáltatásra Fotó: Szabó Gábor

„Az utazás napján megkötött utasbiztosítás teljesen azonos fedezetet biztosít az ügyfelek számára, ám ilyenkor jellemzően már csak bankkártyával teljesíthető a díjfizetés. Az utolsó pillanatban szerződést kötőknek érdemes figyelembe venni, hogy több biztosító utasbiztosítása esetén a szerződéskötés pillanatában még magyarországi területen kell tartózkodni"– hívta fel a figyelmet Cseh Anett, a Netrisk.hu üzlet- és termékfejlesztési vezetője.

A mentési és ellátási költségek fedezete növeli a díjat

Miközben az utasbiztosítások átlagdíja tavaly 580 forint volt, a síelni indulóknak átlagosan 31 százalékkal kell többet fizetni ezért a szolgáltatásért. A 760 forintra rúgó magasabb átlagos napi díjat a síelésben, snowboardozásban rejlő nagyobb kockázat, illetve a magasabb mentési költségek is indokolják.

Forrás: Netrisk.hu

A téli sportot űzők alig 2 százaléka keresi az utasbiztosításokban a felelősségbiztosítási szolgáltatást, holott külföldön egyre inkább kezd elterjedté válni, hogy a síbalesetben vétkes fél a baleset okozóján utólag behajtja orvosi ellátásának költségeit.

Forrás: Netrisk.hu

A síbiztosítást kötők 75 százaléka Ausztriába utazik síelni, miközben 9 százalék a szlovákiai, további 4-4 százalék pedig az olasz vagy francia sípályákat veszi célba. A síelők átlagéletkora 32 év, a síutakra az idei szezonban átlagosan 5 napos utasbiztosítást kötnek az ügyfelek.