Kínai jüanban vezetett betéti kártyát bocsát ki a Bak of China. A kártyákat a Bank of China a China UnionPay-jel együttműködve bocsátja ki, és ez lesz az első kínaijüan-kártya Kelet-Közép-Európában – mondta Tien Kuo-li, a Bank of China elnöke.

A chipkártyát kezdetben csak magánszemélyek számára a Bank of China (Hungária) Zrt. fiókjaiban értékesítik majd Magyarországon, később elérhető lesz a bank prágai, bécsi és belgrádi irodáiban is.

Forrás: Imaginechina/Xie zhengyi - Imaginechina/Xie Zhengyi

A bankkártyákat Magyarországon, miként az egész világon, a UnionPay logóval ellátott ATM-ek és POS-terminálok fogadják el, továbbá az együttműködésben részt vevő bankok pultjainál is.

A kártyákat magyar forintban és kínai jüanban (renminbi) fogják vezetni. Minden kártyabirtokos igényelhet társkártyát a családtagjai számára.

Nagy Márton, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke kiemelte: a Bank of China és az MNB kapcsolata hosszú és konstruktív, a Bank of China által megtett lépések hozzájárulnak a renminbipiac nemzetközi fejlődéséhez. 

Emlékeztetett arra, hogy a jegybanki renminbiprogramot 2015-ben hirdette meg a Nemzeti Bank. Az eddigi legjelentősebb eredménynek nevezte, hogy a Bank of China 2015-ben Budapesten nyitotta meg kelet- és közép-európai regionális RMB-klíring központját.