A magyar lakosság közel kétharmada nem tesz félre időskorára – derül ki egy friss felmérésből. Emellett minden harmadik magyar arra számít, hogy a megélhetésért nyugdíjaskorában is dolgoznia kell majd.

A magyarok lakosság csaknem kétharmada egyáltalán nem tesz félre, nem takarít meg öregkorára, 36–40 éves korban a lakosság 67 százaléka még semmilyen nyugdíjcélú megtakarítással nem rendelkezik – derült ki az Union Biztosító felméréséből.

A magyar lakosság többsége nem takarít meg öregkorára - képünk illusztrációForrás: Image Source/Zero Creatives

A 700 fő megkérdezésével készült kutatás eredményeiből kitűnik, hogy minden harmadik magyar arra számít, a megélhetésért nyugdíjaskorában is dolgoznia kell majd.  A megkérdezettek 40 százaléka arra számít, hogy időskori nyugdíjként a jelenlegi fizetésének kevesebb mint felét kapja majd kézhez.

Az alacsony megtakarítási arány mögött nem kizárólag anyagi okok állnak. A megkérdezettek fele nehezen igazodik el a különböző nyugdíjcélú megtakarítások között, 42 százalékuk azzal sincs tisztában, hogy az állam a nyugdíjcélú megtakarítási formákat anyagilag támogatja.