Sztrájkolnak a győri Audiban

2017.01.26. 10:10

Csütörtök reggel kilenc órától kétórás figyelmeztető sztrájkot kezdett az Audi Hungaria Független Szakszervezet (AHFSZ) az Audi Hungaria Zrt. motorgyárában, mert úgy érzik, hogy az Audi nem veszi tudomásul a szakszervezet véleményét – közölte honlapján a szakszervezet.

A tájékoztatás szerint a vállalat szerdán új ajánlatot tett, de a szakszervezet kérése ellenére titkosította az aktuális javaslatát, amiről így részleteiben nem tudnak a munkatársakkal beszélni. 

Kétórás figyelmeztető sztrájkot tartottak Audi Hungaria Zrt.-nélForrás: MTI/Krizsán Csaba

Az AHFSZ 

az idei és a jövő évre egységes, bruttó 45-45 ezer forintos alapbéremelést javasolt,  a választható béren kívüli keret összegét pedig az idei évre bruttó 600 ezer, 2018-ra pedig bruttó 620 ezer forintban kérte megállapítani. Mindezeken felül a vállalattal közösen kidolgozott jubileumi és lojalitás bónusz bevezetését kéri. 

Két órára leáll a munka a győri Audi-gyárbanForrás: Audi Hungária

Az AHFSZ hétfőn alakított sztrájkbizottságot, miután bizalmi értekezletén elutasította az Audi Hungaria Zrt. új ajánlatát.

Németh Sándor, Audi Hungaria Független Szakszervezetének elnöke beszédet mond az Audi Hungaria Zrt. egyik épületének tetejénForrás: MTI/Krizsán Csaba

A motorgyárban tavaly 1 926 638 motor készült, amelyekből 1 461 618 négyhengeres Otto-, illetve dízelmotor, 9113 öthengeres Otto-motor, 418 207 hathengeres- és 37 700 nyolc-, illetve tízhengeres motor volt.