Újabb nyolc helyen nem jár majd Tesco-busz

Tesco
BYDGOSZCZ, 17 July 2016 - After posting record losses in 2015 Tesco said it will remain operating in Eastern Europe. Tesco is building a 28,700 sq foot facility near Poznan to service over 140 stores. (Photo by Jaap Arriens/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Újabb ingyenes buszjáratokat szüntet meg a Tesco. Januárban a csepeli, a Váci úti, a mohácsi és szarvasi Tescókhoz közlekedő ingyenes buszjáratokat szüntették meg. Februártól pedig további 8 városban nem lesznek ingyenes buszjáratok a Tesco áruházakhoz.
Vágólapra másolva!

Azért, hogy minél magasabb szinten megfeleljünk vásárlóink elvárásainak, folyamatosan vizsgáltuk az áruházainkat kiszolgáló ingyenes buszjáratainkat és azok útvonalát is – közölte a Tesco sajtóosztálya.

Megváltoztak a szokások

A 2015 áprilisában létrejött egységes Tesco Európa vállalatirányítási rendszer keretében megvizsgálták és optimalizálták az ingyenes vásárlói buszjáratokat. A busz kihasználtsági felmérés tapasztalatát illetve

a változó lakossági szokásokat is figyelembe véve

alakította ki a Tesco az új buszmenetrendet.

Ezeken a helyeken szűnnek meg a Tesco-buszok Forrás: Tesco

A változás azt jelenti, hogy február elsejétől a Tesco esztergomi áruháza továbbra is elérhető a Tesco áruháztól Pilismaróti Vám felé közlekedő ingyenes vásárlói járattal, azonban

a Tesco ingyenes Esztergom - Párkány felé közlekedő járat megszűnt,

ugyanakkor az áruház továbbra is elérhető a helyi járatokkal – írták.

Emellett február 1-e után a vásárlók csak egyéni utazással tudják a Tesco

  • a jászberényi,
  • esztergomi
  • miskolc-avasi,
  • nyírbátori,
  • oroszlányi,
  • salgótarjáni,
  • siófoki,
  • székesfehérvár-aszalvölgyi áruházát megközelíteni.

A Tesco tavaly is szüntetett meg ingyenes buszjáratokat. Óbudán 2016 áprilisa óta nem jár különbusz a Bécsi úti Tescóhoz, csak tömegközlekedéssel vagy saját autóval lehet megközelíteni. Akkor a Tesco azt írta, egy reprezentatív felmérés alapján döntöttek a III. kerületi Tesco-busz megszüntetéséről.

Forrás: NurPhoto/Jaap Arriens/NurPhoto/Jaap Arriens

A vásárlók akkor sem és most sem örülnek a Tesco-buszok megszüntetésének. Az ittlakunk.hu tavalyi nem reprezentatív felméréséből az derül ki, hogy a válaszadók többsége, több mint 80 százaléka azt mondta, ezzel a busszal járt a Tescóba, és nagyon hiányzik neki.

A most bejelentett járatmegszűnést is a Facebookon többen úgy kommentálták: „Kecskemétem már lassan 1 éve hogy megszűnt a busz, azóta nem is járok ki a nagy Tescóba! Csak a kisebbe az úgy is közelebb van."

A siófoki járatmegszűnésről azt írják:

Egy győri férfi azt írja, Győrben már tavaly megszűnt az ingyenes Tesco-busz, azóta nem tud ő sem eljutni a Tescóhoz,

- írja a kommentelő.