A magyar gazdaság jó növekedési pályán van, a kormány célja, hogy elősegítse és erősítse a felzárkózást a fejlett ipari államokhoz - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a HG Media csoport Fókuszban konferenciasorozat - 2017 a lehetőségek éve címmel tartott rendezvényén.

Varga Mihály azt mondta, a kormány a versenyképesség erősítését, a minőségi foglalkoztatás bővítését és a magyar vállalkozások megerősítését tűzte ki célul.

Varga Mihály, nemzetgazdasági miniszterForrás: MTI/Krizsán Csaba

Tovább mérséklik a munkára rakodó terheket

A nemzetgazdasági miniszter hangsúlyozta: olyan gazdaságpolitikát kíván a kabinet folytatni, amely a beruházás-ösztönzésre, a munkahelyteremtésre, az adócsökkentésre és a bérfelzárkóztatásra épül.

A kormány a bérmegállapodásban foglaltaknak megfelelően folytatja a munkára rakódó terhek csökkentését. A tavaly még 27 százalékos járulékot 2017-ben 22 százalékra mérsékelték, a tervek szerint 2022-ben pedig 15 százalékra csökkentik.

A nemzetgazdasági miniszter elmondta, hogy marad a 9 százalék társasági adó mértéke. Varga Mihály elmondta: a magyar gazdaság gyorsuló pályára állt, 2017-ben 4 százalék feletti gazdasági növekedésre számítanak.