Egymilliárd dollár veszteség a Sony filmeknél

2017.01.31. 10:20

Hatalmas veszteséget termelt tavaly a Sony filmrészlege, a mozijegy- és a dvd-eladások visszaesése miatt. Az egymilliárd dolláros mínusz ellenére a japán mamutcég nem akar megválni a patinás leányvállalatától.

Hatalmas veszteséggel zárta a tavalyi évet a Sony filmgyártással és forgalmazással foglalkozó üzletága, a Sony Entertainment, amely 978 milió dollár mínuszt halmozott fel év végére a Financial Times értesülései szerint.

A részleg már évek óta bajban van, és rendre a Sony tulajdonában álló többi tagvállalat nyereségéből kellett pótolni az itt felhalmozott veszteségeket.

A brit lap emlékeztet arra, hogy a japán nagyvállalat még 1989-ben túl drágán vásárolta meg a hollywoodi Columbia Pictures Entertainment vállalatot, amelyért 3,4 miliárd dollárt fizetett.

 

Forrás: AFP/Sony Pictures

A filmes piac azonban teljesen átalakult azóta, és ma már sokkal kevesebben váltanak mozijegyet, vesznek dvd-t vagy Blu-rayt.

A Sony forgalma is alaposan megcsappant, ehhez adódik, hogy több olyan filmmel is csődöt mondtak tavaly, amelyeket kasszasikernek szántak.

A vállalat vezetősége ennek ellenére nem szeretne megválni a patinás filmes cégtől, és továbbra is fontos üzletágnak tekinti a Sony Entertainment-et, írja a Financial Times.