Egymilliárd dollár veszteség a Sony filmeknél

Columbia Pictures Entertainment embléma
This photo shows Sony Pictures Studios in Culver City, Los Angeles, CA, 17 April 2001. Talks proceeded between the Writers Guild and studio representatives to prevent a crippling industry-wide strike. The Writers Guild of America contract expires on 1 May 2001 and the Screen Actors Guild/AFTRA contract on 30 June 2001. It is estimated that a walkout by both groups would cost at least 2 billion USD a month. AFP PHOTO/Sony Pictures / AFP PHOTO / SONY PICTURES
Vágólapra másolva!
Hatalmas veszteséget termelt tavaly a Sony filmrészlege, a mozijegy- és a dvd-eladások visszaesése miatt. Az egymilliárd dolláros mínusz ellenére a japán mamutcég nem akar megválni a patinás leányvállalatától.
Vágólapra másolva!

Hatalmas veszteséggel zárta a tavalyi évet a Sony filmgyártással és forgalmazással foglalkozó üzletága, a Sony Entertainment, amely 978 milió dollár mínuszt halmozott fel év végére a Financial Times értesülései szerint.

A részleg már évek óta bajban van, és rendre a Sony tulajdonában álló többi tagvállalat nyereségéből kellett pótolni az itt felhalmozott veszteségeket.

A brit lap emlékeztet arra, hogy a japán nagyvállalat még

1989-ben túl drágán vásárolta meg a hollywoodi Columbia Pictures Entertainment vállalatot, amelyért 3,4 miliárd dollárt fizetett.

Forrás: AFP/Sony Pictures

A filmes piac azonban teljesen átalakult azóta, és ma már sokkal kevesebben váltanak mozijegyet, vesznek dvd-t vagy Blu-rayt.

A Sony forgalma is alaposan megcsappant, ehhez adódik, hogy

több olyan filmmel is csődöt mondtak tavaly, amelyeket kasszasikernek szántak.

A vállalat vezetősége ennek ellenére nem szeretne megválni a patinás filmes cégtől, és továbbra is fontos üzletágnak tekinti a Sony Entertainment-et, írja a Financial Times.